Ibišević nakon poraza od Kipra:

"Ako želimo na EP gubitak bodova morat ćemo nadoknaditi"

Zmajevi su na početku kvalifikacija za EURO 2016 doživjeli pravi šok, a Kiprani se ni sami nisu nadali da će s Bilinog polja odnijeti puni plijen.

Nije se nadao niko nakon što je u 6. minuti Vedad Ibišević postigao prvi gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u novom kvalifikacionom ciklusu.

"Super smo krenuli, dali gol na vrijeme. Međutim, poslije smo se nekako prepali, ne znam zašto. Unijeli smo sami sebi neku nesigurnost, mada smo imali šansi. Primili smo nesretno taj gol prije poluvremena koji nas je uzdrmao i bez obzira na to mi smo danas imali totalno drugačiju ekipu u odnosu na prošle kvalifikacije. Vidjelo se da neće biti nimalo jednostavno, a onda smo primili taj drugi gol nakon kontre, što je sve pokvarilo", rekao je strijelac jedinog gola za BiH večeras.

Neiskustvo jednog novog tima reprezentacije BiH, bez iskusnih Spahića i Misimovića, možda je i bio jedan od presudnih faktora.

"Mislim da je neiskustvo u nekim faza jeste bilo presudno. Dosta ovih igrača se po prvi put nalazi u tim pozicijama u kojima je velika odgovornost, međutim mi smo imali šanse i prilike, imali smo i taj penal. Sve u svemu moramo biti stabilniji kao ekipa. Ne smijemo ovako jednostavno primati golove i biće to bolje", kazao je Ibišević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Gubitku bodova na početku kvalifikacija i to na domaćem terenu od Kipra malo ko se nadao. Ovaj kiks biće teško nadoknaditi, ali ne i nemoguće.

"Ako želimo na Evropsko prvenstvo morat ćemo nadoknaditi gubitak ovih bodova. Ovo za nas je bio veliki i težak udarac, ali mislim da je ovo tek prva utakmica u kvalifikacijama i ima još puno da se igra", rekao je Ibišević poslije večerašnjeg šoka na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije