Aktualni prvak i Široki rutinski, Sarajevu i Želji samo bod

Post festum trećeg kola Premijer lige BiH

Aktualni prvak i Široki rutinski, Sarajevu i Želji samo bod

Treće kolo Premier lige ponudilo je nekoliko iznenađenja, dvije pobjede gostujućih timova, i ponovo nažalost neefikasan fudbal usljed kojega je tek na dva od osam mečeva viđeno više od dva pogotka. 

Pažnju na sebe skrenula je Drina iz Zvornika koja je priredila iznenađenje i u Bijeljini porazila Mladost.

U rezultatskoj i igračkoj krizi nalazi se Čelik koji ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti. Zvijezda je u Zenicu došla po bod i uspjela ga osvojiti. Podmlađeni tim iz Gradačca dokazao je da će biti tvrd orah za mnoge posebno na gostujućem terenu kada imperativ ne postoji.

Derbi kola igrao se na Koševu gdje je Velež iznenađujuće otkinuo bod favorizovanom Sarajevu pokazavši odmah na startu da najavljivani pohod na sam vrh tabele nije priča bez osnova i pokrića. Rođeni su veći dio susreta igrali sa deset igrača nakon isključenja Darka Maletića. Sarajevo nije napravilo željenu uvertiru za M'gladbach, ali je atmosfera unutar tima sigurno ostala na željenom nivou.

Drugi trijumf sezone u jednom od derbija kola ostvario je Olimpic nad Slobodom koja je tako upisala svoj prvi poraz od povratka u Premijer ligu. Vukovi su bili za nijansu bolji protivnik i zasluženo došli do bodova pomalo čudnim pogotkom koji je postigao mladi Gojak.

Travnik bodu iz Gradačca nije uspio pridodati tri iz domaćeg ogleda sa Borcem. Veziri su drugi put zaredom poraženi na svom stadionu što ne može radovati ni navijače ni ambicioznu Upravu kluba. Borac je na najbolji način zaliječio rane iz prva dva kola i vratio samopouzdanje i optimizam pred naredne mečeve.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rutinske pobjede kao domaćini ostvarili su Zrinjski i Široki Brijeg. Aktualni prvak nije imao problema sa bunkerom Radnika, dok je Široki Brijeg na Pecari porazio Vitez čime je bod sa Grbavice dodatno dobio na vrijednosti.

Željezničar je bio bolji protivnik od Slavije u Foči, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Slavija, iako je ispustila prednost može biti mnogo zadovoljnija konačnim rezultatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.