Aktuelni prvak još traži pravu formu

Nakon pobjede nad Krupom

Aktuelni prvak još traži pravu formu

SportSport.ba

Nakon, za mnoge neočekivanog poraza u Bijeljini od Radnika, sinoćnja teško izvojevana pobjeda nad Krupom vratila je mir pod Bijeli Brijeg. 

Vraćanje u pobjednički kolosijek uvijek je najbolji odgovor kritikama koje se uvijek dignu nakon svakog rezultata koji nije pobjeda, ali u Zrinsjkom polako navikavaju na kontinuirani pritisak koji nameće činjenica da se radi o aktuelnom prvaku, o timu, koji barem prema lokalnim mjerilima, skoro da i nema pravo na loše izdanje.

Nije sinoć u igri Zrinjskog funkcionisalo sve kako je Blaž Slišković zamislio, o čemu su svjedočile mnoge njegove nervozne reakcije kraj klupe, ali činjenica da je pobjeda došla i nakon igre koja je puno lošija od one koju Plemići mogu prezentirati na kraju je zadovoljila i njega i njegov stručni stožer. Tim prije što je Krupa odlična ekipa i što dovoljno sugerira da su poraženi prvi put u četvrtom kolu, a malo više sreće i koncentracije u završnicama, nedostajalo je da Starčevićeva ekipa bude i u gornjem dijelu tabele.

Dojma smo da je i mladi Bandić, koji je sinoć stajao među stativama umjesto viroznog Pirića, svojom nesigurnošću u pojedinim intervencijama unio malo nervoze u igru Zrinjskog, što donekle treba i razumjeti, jer je ovo prvi njegov start u prvih 11 nakon dugo vremena. 

Prijelazni rok još traje i u zraku još uvijek visi priča o transferu Kenana Pirića, te će mladi Bandić morati biti mnogo sigurniji, ukoliko želi, pod tim okolnostima učvrstiti mjesto na golu aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Falio je tu i stameni Jakovljević, Todorovićeva lepršava i dopadljiva igra se treba pretvoriti u nešto konkretnije i opasnije po protivnički gol, dok pouzdani Nemanja Bilbija tek treba uhvatiti radnu temperaturu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve misli okrenute su sada Tušnju i Slobodi, koja je rado viđen gost pod Bijelim Brijegom, dok se tuzlanskog stadiona nogometaši Zrinjskog baš i ne sjećaju po najboljim izdanjima. Sloboda je pobjedom u Vitezu najavila bolje dane, a Zrinjski će dati sve od sebe da ostane na pobjedničkoj stazi, tako da već sada u najavi, imamo sve preduvjete za odličan susret na Tušnju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi