Aldin Šišić prvo pojačanje Čelika?

Sutra se priključuje ekipi

Aldin Šišić prvo pojačanje Čelika?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili i prvi trening nakon jučerašnje prozivke koju je obavio Nedim Jusufbegović. Zeničani će najveći dio priprema odraditi u Zenici, a planira se odlazak u toplije krajeve, gdje bi se odigrao određen broj utakmica.

Ekipa je krenula s radom na vrijeme što nije bio slučaj ljetos, tako da je to svakako pozitivna stvar. Kao što je jučer na press konferenciji i prozivci kazao šef struke potrebna su pojačanja u svim linijama.

Čelnici kluba dogovorili su produženje saradnje s golmanom Branislavom Ružićem, kojem ugovor ističe, tako da je trener riješio pitanje golmana do kraja sezone. Kada su u pitanju ostale linije u ekipi, želja su angažovanje jednog stopera, desnog beka, dva veznjaka, te po jedan krilni i klasični napadač.

Kako saznaje SportSport.ba, prvo pojačanje Čelika u zimskom prelaznom roku biće povratnik u matični klub Aldin Šišić. Ovaj 26-godišnji veznjak blizu je dogovora oko povratka na Bilino polje, a već sutra bi trebao da se priključi ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šišić može pokriti sve pozicije u veznom redu, prošao je sve omladinske kategorije Čelika, bio prvak BiH u juniorskoj konkurenciji, te je odigrao nekoliko sezona u seniorskoj ekipi. Prije četiri i po godine iz Čelika je prešao u Slobodu, zatim je nosio dres Veleža i Viteza, dok je posljednje dvije sezone bio nezamjenjiv u Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Zanimljivo je da je Šišić s Mladosti imao ugovor do ljeta, ali je na vlastiti zahtjev raskinuo ugovor s ovim klubom. Njegova želja za povratkom u Čelik nikad nije bila upitna, a to potvrđuje i njegov dolazak ispred stadiona Bilino polje, kada se glasalo o novom Statutu kluba.

U narednim danima očekuje se dogovor s još nekoliko pojačanja, kako bi se ekipa što brže kompletirala i pripremila za nastavak sezone u kojem je cilj opstanak u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi