Alen Dedić napustio Čelik

Karijeru nastavlja u Njemačkoj

Alen Dedić napustio Čelik

D. Kurbegović

Jedan od najboljih fudbalera Čelika, Alen Dedić, napustit će klub iz Zenice i karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Njemačkoj.

Kao što je naš portal prije nekoliko dana pisao, klub s Bilinog polja u ljetnom prelaznom roku mogao bi ostati bez nekoliko važnih igrača, među kojima je i pomenuti Dedić.

Iskusni 30-godišnji veznjak Alen Dedić, koji je u Čeliku igrao ponajbolji nogomet u svojoj karijeri sljedeću sezonu sigurno neće nositi crno-crveni dres. Ovaj igrač rođen u Bihaću, dva kola prije kraja prvenstva otputovao je u Njemačku, gdje će i nastaviti svoju karijeru.

Ovu vijest iskusni ofanzivac potvrdio je i za SportSport.ba.

"Baš sam jučer kontaktirao ljude iz Čelika, da završim ispisnicu i brisovnicu, kako bi sa čistim papirima mogao pristupiti nekom klubu ovdje u Njemačkoj. U ovu sam zemlju došao radi supruge, koja je dobila posao, a imam i nekoliko ponuda za igranje u trećoj ligi, tako da ostajem ovdje i sigurno se neću vraćati u BiH. Planiram igrati još koju godinu, te okačiti kopačke o klin. Zadovoljan sam svojom dosadašnjom karijerom, koja je sigurno mogla biti još bolja da nisam imao nekoliko povreda, koje su me usporile u trenutku kada sam bio u sjajnoj formi", kaže nekadašnji igrač Jedinstva, Krajišnika, Rijeke i Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Period igranja na Bilinom polju nikada neće zaboraviti.

"Tri sezone u crno-crvenom dresu bile su za mene sjajne. U jednoj sezoni smo bili četvrti, u drugoj smo igrali finale Kupa, a u prošloj smo bili hit proljeća. Ostaje žal što u dresu Čelika nisam izborio Evropu, ali vjerujem da će u narednim sezonama klub biti u vrhu tabele, te da će se vratiti navijači na stadion. Zahvalio bih se svim ljudima s kojim sam sarađivao u Zenici i želim im sve najbolje u narednom periodu", kazao je za SportSport.ba Alen Dedić, koji je u dresu Čelika u tri sezone odigrao 65 utakmica, postigavši 20 golova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.