Alen Mešanović novi trener Podgrmeča

Nekadašnji član Željezničara

Alen Mešanović novi trener Podgrmeča

Alen Mešanović, nekadašnji član šampionske generacije FK Željezničar, imenovan je za novog trenera federalnog prvoligaša Podgrmeča. 

Nakon što je trenersku poziciju prije nekoliko dana napustio Benjamin Ključanin, rukovodstvo kluba iz Sanskog Mosta odlučilo je ukazati povjerenje 39-godišnjem Alenu Mešanoviću kojem je ovo ujedno prvi samostalni trenerski angažman.

"Biće teško, želimo igrati kvalitetan fudbal i u narednoj sezoni pružiti šansu lokalnim momcima. Ovo je manja, ali zasigurno poštena sredina i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti opstanak. Istina, u velikom smo zaostatku jer prvenstvo počinje vrlo brzo, no uz pamet i mudrost možemo to nadoknaditi. Najbitnije je da damo sve od sebe", kazao je Alen Mešanović za SportSport.ba. 

Mešanović je u prošlosti važio za jednog od najtalentovanijih igrača u BiH. Stručnjaci su u njemu vidjeli novog Safeta Sušića, najviše zbog lucidnih driblinga, pasova, proigravanja i golova... Sa lop­tom je bio na ti, znao je sve fudbalske taj­ne, pa je vi­šak ener­gi­je umjes­to na tre­nin­zi­ma tro­šio u ka­zi­ni­ma. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tokom svoje igračke karijere nastupao je za Jedinstvo, Slobodu, Čelik, Posušje, Krško, Željezničar, Hrvatski Dragovoljac... Upisao je i dva nastupa za bh. reprezentaciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.