Aletić i Vidović ponovo u Orašju, dolazi i Oštraković?

Orašje u petak kreće sa pripreme

Aletić i Vidović ponovo u Orašju, dolazi i Oštraković?

S. Mlaćo

HNK Orašje će u narednoj sezoni Prve lige Federacije BiH ponovo ući pod dirigentskom palicom trenera Mate Neretljaka koji je u proteklom periodu trenirao Metalleghea iz Jajca.

Neretljak se trenutno nalazi u Splitu, a u petak će održati prozivku popularnih Labudova sa Saveza. Na istoj će se pojaviti Antonio Vidović i Elvedin Aletić koji su već nastupali za Orašje, ali zajedno sa Neretljakom i krenuli put Jajca.

Iz Metalleghea će u Orašje i lijevi bek Stanoje Jovanović, 23-godišnjak koji je za Jajčane upisao 13 nastupa uz jedan pogodak. Na prozivci će se vjerovatno pojaviti i golman Senedin Oštraković koji je prije par dana napustio redove Radnika iz Bijeljine.

Orašani pregovaraju i sa Matijasom Pejićem, koji je posljednju polusezonu proveo u NK Travnik, a i on je kao i Aletić, te Vidović već nastupao za tim iz grada na Savi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Još nekoliko novih igrača pojavit će se na prozivci, a sve to govori da će Orašje imati veoma respektabilnu momčad, te vjerovatno pomrsiti račune mnogim timovima. U vrijeme kada ih je sa klupe predvodio Neretljak Orašani su igrali veoma efikasno i otvoreno kako kod kuće tako i na strani, te nema sumnje da će tako biti u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi