Alić i Salković novi igrači kakanjskog Rudara

Kakanjci se pojačali

Alić i Salković novi igrači kakanjskog Rudara

D. Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Kaknja prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH su završili na 10.poziciji što sigurno ne može zadovoljiti sve one koji prate ovaj klub. U zimskoj pauzi došlo je do promjene u rukovodstvu kluba, tako da sada pušu neki drugi vjetrovi u klubu. Za novog šefa struke izabran je Nijaz Kapo, koji je prošle sezone sa Mladosti ostvario plasman u Premijer ligu BiH.

Danas je klub iz Kaknja dobio dva vrijedna pojačanja, koja će im sigurno pomoći da ostvare što bolje rezultate. Riječ je o 24-godišnjem defanzivcu Sanelu Aliću, koji dolazi iz Viteza, te 22-godišnjem napadaču Anelu Salkoviću, koji je posljednjih pola sezone nastupao za Rudar.

 Sanel Alić je dijete zeničkog Čelika, gdje nikada nije dobio pravu šansu, a nakon odlaska iz Zenice nastupao je za Gradinu, te posljednje tri sezone za ekipu Viteza. On može uspješno igrati na poziciji stopera i lijevog bočnog.

Anel Salković 22-godišnji je napadač, koji je već promijenio dosta klubova. Visoki napadač u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Olimpic, Čapljinu, Branitelj, Zrinjski, Famos, Radnik, Slaviju, te posljednjih pola sezone u Mladosti iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednim danima očekuje se dolazak još nekoliko pojačanja, čime bi lista pojačanja u Kaknju bila zaključena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi