Sportski direktor Željezničara nakon poraza

Alihodžić: Čelik je bio bolji za jedan gol

D. Kurbegović

Nogometaši Željezničara nakon 13 utakmica bez poraza, danas su u Zenici doživjeli prvi poraz u drugom dijelu sezone. Od izabranika Edisa Mulalića, bolji je bio domaći Čelik, koji je golom Fenana Salčinovića, prekinuo niz od sedam godina bez pobjede nad klubom s Grbavice.

Nakon utakmice na konferenciji za medije pojavio se sportski direktor kluba Haris Alihodžić, koji je zbog kazne Edisa Mulalića, sjedio na klupi na današnjoj utakmici.

"Ušli smo u utakmicu jako loše, pogotovo prvih 20-30 minuta, gdje nismo uspjeli uspostaviti našu igru, odnosno ono što smo se dogovorili u svlačionici. Poslije jako lošeg prvog poluvremena u drugom smo nakon izvršene tri izmjene, imali par šansi, pogodili i stativu, te postigli jedan pogodak, za koji se nadam da je sudija ispravno poništio ga. Poslije toga, sve što se utakmica bližila kraju, bilo je konfuzno i s jedne i druge strane. Čestitam Čeliku na pobjedi, bili su bolji za taj jedan gol" istakao je Alihodžić.

Željezničar je porazom dodatno zakomplikovao situaciju oko izlaska u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo dvije utakmice do kraja, nadamo se da ćemo obje pobijediti, a nadamo se i da će u Tuzli između Slobode i Sarajeva jedna ekipa napraviti kiks, te da će ako nam se sve poklopi te dvije pobjede ako zabilježimo biti dovoljne za plasman u Evropu", kazao je Alihodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti