Trener Željezničara nakon remija u Zenici

Alilhodžić: Petrović je odlučio da igra Husić

D. Kurbegović

Nogometaši Željezničara predvođeni novim šefom struke Slavkom Petrovićem, koji ipak danas nije sjedio na klupi kluba s Grbavice zbog administrativnih problema nisu uspjeli savladati domaći Čelik, tako da je na kraju završeno podijelim bodova 1:1, što sigurno gledajući dešavanja u drugom poluvremenu ne ide na ruku gostima.

Nakon utakmice medijima se obratio Haris Alilhodžić koji je danas sjedio na klupi Željezničara, identično kao i prošle sezone, te ponovo nije uspio da pobijedi na Bilinom polju.

"Prije svega zahvalio bi se Čeliku na gostoprimstvu, svi igrači na terenu su bili korektni, tako i sudije koje su sjajno obavile svoj posao.Kada je u pitanju prvo poluvrijeme bilo je dosta loše s obe strane, mi smo imali jednu polupriliku, a Čelik u 45. minuti šansu, koju je odbranio naš golman.U drugom poluvremenu Željezničar je krenuo ofanzivnije, imali smo pet-šest stopostotnih šansi, postigli taj gol i onda kada su svi očekivali kraj utakmice desila se katastrofalna greška našeg igrača koji je bez potrebe napravio jedanaesterac i tako smo na kraju uskraćeni za dva boda.Zahvalio bi se našim vjernim navijačima, koji su nas podržavali čitavu utakmicu i žao mi je što zbog njih nismo uspjeli pobijediti jer smo bili bolja ekipa. Na kraju podatak da je golman Čelika bio igrač utakmice sve govori." ističe Alilhodžić.

Nakon tri poraza, uslijedio je remi u Zenici, a Husić koji je imao već kikseva ove sezone ponovo je počeo utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poslije tri poraza i promjene na klupi Željezničara u drugom poluvremenu smo pokazali pravo lice. Mislim da s ovom utakmicom dolazi prekretnica jer nas očekuju četiri utakmice u kojima očekujemo napredak u igri i na tabeli. Kada je u pitanju Husić odluka da on počne utakmicu je šefa struke Slavka Petrovića i on se pita sve kada je u pitanju sastavljanje ekipe" završio je Alilhodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi