Alispahić: Čast je biti trener ovoga kluba

Novi trener Zeničana

Alispahić: Čast je biti trener ovoga kluba

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od prošlog petka imaju i novog šefa struke, a to je Kemal Alispahić. Ovaj ambiciozni stručnjak prihvatio se veoma teškog posla u situaciji, kada se klub nalazi u najtežoj situaciji u svojoj historiji.

Alispahić je od početka nametnuo žestok ritam rada, zajedno sa svojim pomoćnicima Izudinom Kamberovićem, Nijazom Hrustanovićem i Nedimom Šišićem.

Nakon jednog treninga, Alispahić je za SportSport.ba govorio o svemu pomalo, ali nije mogao sakriti uzbuđenje što je, bez obzira na sve, preuzeo jedan od najvećih klubova u našoj zemlji.

"Bez obzira na situaciju meni je izuzetna čast biti trener ovog kluba, posebno iz grada koji sigurno znači nešto i u širem regionu. Ekipa je pretrpjela velike izmjene, mi smo je donekle stabilizovali, imamo veliki broj mladih igrača iz čitave države, koji imaju želju da dođu u Čelik i nametnu se. Nama je u ovom trenutku potrebno da imamo iskusnije igrače, danas smo angažovali Brkovića i Smriku, a drago mi je što su ponovo tu s nama Jusić i Salčinović i vjerujem u njihov ostanak u klubu" ističe Alispahić.

Klub pregovara s još nekoliko igrača, a u narednim danima će biti dosta toga poznato.

"Nadam se dat ćemo u narednim danima angažovati još nekoliko iskusnijih igrača s kojima pregovaramo, bilo bi dobro 10-tak dana da imamo čitavu ekipu na okupu, da izvučemo maksimum iz ove situacije. Ja vjerujem i povrh svega da opstanak ne bih trebao doći u pitanje. Ne osjećam neki pritisak ovdje, vjerovatno su ljudi u Zenici svjesni u kakvoj se klub nalazi. Ja sam sretan što svi moji prijatelji žele da pomognu Čeliku. Vjerujem da ćemo do vikenda organizovati jednu utakmicu, najbolji trening za mene je igranje utakmica" kaže Alispahić.

Na treninzima je nekoliko novih igrača i onih koji su na probi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi ovi momci ovdje imaju talenat, prava je šteta što nismo u situaciji da oformimo mladi tim, njima je potrebno iskustvo igranja. Bez obzira na situaciju, ne možemo ići ispod nekog kriterija, trebaju nam iskusni igrači. Neki su skrenuli pažnju i ostavit ćemo ih da treniraju s nama. Proizvodnja igrača je jedina perspektiva naših klubova jer je novca sve manje. Ja bih samo volio malo strpljenja, jer je vrlo važno da stabilizujemo klub i da on malo odahne, te da krene prema nekoj lakšoj i mirnijoj luci" kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi