Alispahić: Željo je težak protivnik, ali ne i nepobjediv

Strateg Čelika uoči sutrašnjeg derbija

Alispahić: Željo je težak protivnik, ali ne i nepobjediv

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na svome terenu dočekati sarajevski Željezničar. Zeničani su ušli u seriju utakmica protiv ekipa koje imaju najviše ambicije u ovom prvenstvu.

Međutim obe ekipe imaju niz od tri poraza, tako da će sutra pokušati prekinuti taj crni niz. Željezničar dolazi s novim trenerom, koji je sjedio na klupi Radnika iz Bijeljine, kojeg je Čelik u drugom kolu pobijedio u Bijeljini.

Strateg crno-crveni je emotivno vezan za klub s Grbavice, koji maksimalno respektuje, ali ih se ne boji i spreman se suprotstaviti u sutrašnjoj utakmici na pravi način.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica u nivou prethodnih koji su igrali. Željezničar ima bogatu historiju, to je klub u kojem sam imao priliku četiri godine raditi i provesti lijepe trenutke svoje karijere. Ne mogu zaboraviti utakmice protiv Newcastlea, Malage,Sturma, Heartsa i oni uživaju moje poštovanje kao i respekt, vjerujem i ljudi u Zenici.Međutim to su lijepa sjećanja, u ovom trenutku moj klub je Čelik, ovdje zarađujem svoj hljeb i možete osjetiti u mom glasu koliko sam unio energije u ovoj sedmici na treninzima kako bi se što bolje pripremili i sutra ostvarili pobjedu.Mislim da smo mi sposobni, o problemima koje imamo neću puno da pričam, ono što imamo trenutno je najbolje i da može biti dovoljno uz jedno zalaganje i podršku s tribina da možemo pobijediti Želju" nada se Alispahić.

Željezničar je promijenio trenera, ali to posebno ne uzbuđuje stratega Čelika.

"Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu, ovaj Čelik je igrao već protiv agresivnih timova kao što su Radnik i Sloboda.Mislim da moji igrači mogu odgovoriti taktičkim zamislima, iako nam nedostaju neki igrači veoma bitni za našu igru. Nedostaje nam kvaliteta prema naprijed, ali ako budemo igrali na svome nivou, nema veze koje s druge strane možemo svakome parirati. Ne želim da komentarišem novog trenera Željezničara, igrali smo već protiv njega u Bijeljini i nisu nas pobijedili. Mene zanima moja ekipa, znam ja koliko oni mogu, sve sam učinio tokom ove sedmice da ih pripremim za ovu utakmicu, bez obzira na sve ove probleme i rezultatski deficit, ako budemo pravi ne sumnjam u pozitivan rezultat" ističe trener Zeničana.

Na pet standardnih igrača ne može računati, oduševio ga Duraković protiv Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zvanično ne mogu računati na Emira Jusića, Bojana Markovića, Dinu Hasanovića, Fenana Salčinovića i Anesa Haurdića.Izuzetno sam iznenađen načinom na koji je mladi Duraković odigrao u prošlom kolu. Moje opredijeljene je da se forsiraju mlađi igrači, ali treba ići od utakmice do utakmice, sve zavisi od taktike. Sigurno da se radi o izuzetnom potencijalu, mladom igraču i on ima svoju podršku, kao i ostali mladi igrači koji vrijedno treniraju i nameću se svojim radom" kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije