Almir Memić komentariše 2. kolo Premijer lige

Sa svojim Travnikom srušio Sarajevo na Piroti

Almir Memić komentariše 2. kolo Premijer lige

Utakmicom između Travnika i Sarajeva kompletirano je 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje je donijelo dva velika iznenađenja.

Najdeblji kraj su izvukli sarajevski klubovi: Željezničar i Sarajevo. Dok su Plavi u nedjelju na svom terenu poraženi od Radnika golom u posljednjim trenucima utakmice, identična sudbina zadesila je i aktuelnog prvaka naše zemlje, koji je pretrpio poraz u Travniku.

Trener Travnika Almir Memić je bio naš sugovornik dan nakon velike pobjede nad Sarajevom. Tema našeg razgovora su bile sve utakmice drugog kola, koje je za naš portal prokomentarisao šef stručnog štaba kluba sa Pirote.

Drina - Zrinjski 0:1

Zrinjski je uz Želju, Sarajevo i Široki Brijeg kandidat za titulu, pa je ova pobjeda sasvim očekivana. Drina je kasno počela pripreme, njihova ekipa se još sakuplja i očekujem da zaigraju bolje u drugoj polusezoni. S obzirom da šest klubova ispada i da će proljetni dio sezone biti kraći, mislim da će tada za njih biti već prekasno.

Široki Brijeg - Vitez 5:1

Po mom mišljenju možda je ovo previsok rezultat, ali je pobjeda Širokog Brijega potpuno očekivana. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja će sasvim sigurno biti među glavnim kandidatima za vrh tabele.

Željezničar - Radnik 1:2

Željo tradicionalno loše igra protiv Radnika na svom terenu, ali sam definitivno očekivao sam pobjedu Plavih. Utakmicu nisam gledao, ali kako čujem, gosti bili bolji. Ne čudi me što je Radnik dobro ušao u sezonu jer su zaista dobra ekipa.

Mladost - Slavija 1:1

Tu sam utakmicu gledao uživo i po meni je Slavija bila bolja. Možda su gosti iz Istočnog Sarajeva čak i zaslužili da osvoje sva tri boda.

Sloboda - Rudar 2:1

Iskreno, očekivao sam i veću pobjedu Slobode. Kolega Husref Musemić veoma dobro vodi tu ekipu, a na raspolaganju ima kvalitetan tim i zato njihove pobjede ne trebaju čuditi.

Olimpic - Čelik 1:1

Gledao sam pregled utakmice. To je po meni dosta neočekivan rezultat, jer je Olimpic dobra ekipa i nesretno su ostali bez pobjede. Vidio sam gol u 90. minuti i zaista se može reći da Sarajlije nisu imale sreće.

Velež - Borac 1:1

Realan rezultat, prema svemu što sam vidio na snimku utakmice iz Vrapčića. Borac ima mladu i poletnu ekipa, dok sa druge strane u Veležu dosta novih igrača i po meni su obje ekipe bile podjednake.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik - Sarajevo 1:0

Gledao sam uživo utakmicu koju je Sarajevo odigralo protiv Drine i mislim da smo samo protiv aktuelnog šampiona mogli odigrati samo ovako kako smo odigrali, jer su stvarno protiv Drine izgledali moćno. Defanzivan pristup utakmici je bio naša jedina solucija, a moji igrači su maksimalno ispoštovali upute koje sam im dao i disciplinovano odigrali svih 90 minuta. Sarajevo je ekipa popunjena kvalitetnim na svim poljima, odigrali smo taktički dobro i mislim da su naše šanse bile zrelije. Naš trud je nagrađen i zasluženo smo pobijedli, a gol u 90. minuti je stigao kao nagrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.