"Ambicije su previsoke, moramo više raditi, a manje pričati"

Boris Pavić za SportSport.ba

"Ambicije su previsoke, moramo više raditi, a manje pričati"

S. Mlaćo

U posljednja dva meča Prve lige FBiH kakanjski Rudar osvojio je samo jedan bod.

Poraz u Čapljini, te remi sa Igmanom na domaćem terenu razočaravajući je skor za sve navijače tog kluba koji su ove sezone očekivali borbu za sami vrh tabele. 

To se prema svemu sudeći neće desiti, a pozitivnik šok nije donijela ni promjena na klupi. Naime, Elvedina Beganovića naslijedio je Boris Pavić koji još uvijek zvanično ne može sjediti na klupi Kakanjaca što mu svakako predstavlja novi problem. Ni sam Pavić nije zadovoljan, ali priznaje da su u Kaknju postavili visoke ciljeve. Za SportSport.ba je prokomentarisao duel sa Igmanom (1:1), slabe igre, te najavio gostovanje Slogi iz Simin Hana.

"Nismo zadovoljni rezultatom protiv Igmana. Željeli smo dobru igru i pobjedu, a na kraju nismo ostvarili ni jedno ni drugo. Ušli smo sa previše grča i to se vidjelo na našoj igri. Znali smo da Igman raste i da domaće utakmice lako rješavaju, dok u gostima pokazuju zube. Izgubili smo dva boda koja su nam bila veoma značajna zbog mira u kući. Ali šta je tu je, to je nogomet. Igman je zaslužio bod, mogao do sva tri, a mi smo imali na kraju i sreće. Imamo problema i moramo dalje raditi", jasan je Pavić.

Jedan bod u dvije utakmice razočaravajući je rezultat i za ovog stručnjaka.

"Ne možemo biti zadovoljni. U Čapljini smo pobijedili sami sebe, domaći su nam postigli dva eurogola i to je dokaz da se nesigurnost uvukla u momčad. Tu sam već deset dana i još uvijek ne mogu voditi ekipu sa klupe, i to je svakako problem. Igrački kadar je loše selektiran, a ambicije su postavljene previsoko. Moramo više raditi, a manje pričati. Rudar je klub koji traži visoke rezultate i siguran sam da će biti bolji u narednom periodu", kaže Pavić.

U narednom kolu Rudar se mora "vaditi" protiv favorizovane Sloge iz Simin Hana. To će svakako biti veoma teško.

"Slijedeća tri gostovanja su jako teška. Možda nam se ipak negdje ovo vrati, jer mi i u ove dvije utakmice nismo bili u podređenom položaju. Sloga je apsolutni favorit, oni su najdominantanija ekipa u ligi, ali mi se idemo tamo dopasti svima koji dođu na stadion. Uz sportsku sreću vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata, kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke FK Rudar Kakanj Boris Pavić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar se nakon 10 odigranih kola u Prvoj ligi FBiH nalazi na devetom mjestu sa 14 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi