"Ambicije su velike, zato sam i stigao u Sanliurfaspor"

Eldin Adilović za SportSport.ba

"Ambicije su velike, zato sam i stigao u Sanliurfaspor"

Bh. internacionalac Eldin Adilović nedavno je potpisao ugovor sa turskim Sanliurfasporom, čiji dres bi trebao nositi u naredne dvije i pol godine.

Sanliurfaspor u drugom razredu turskog fudbala zauzima petu poziciju, a o samim ambicijama kluba za SportSport.ba govorio je Adilović. 

"Prije svega, zadovljan sam transferom, jer smatram da je ekipa dobra organizovana i veoma jaka. Ambicije kluba su ulazak u Super ligu, a to je je ono zbog čega sam i došao u Sanliurfaspor. Mislim da sam napravio dobar potez u karijeri, a vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu", govori Adilović na početku razgovora za naš portal, te ističe da je 'na stolu' imao još nekoliko ponuda.

"Ponuda mi stvarno nije manjkalo. Uglavnom su bile iz Turske, a također bilo je i iz drugoligaških klubova iz Njemačke i Španije. Finansije nisu bile ni približno velike kao ovdje, tako da mi nije mnogo trebalo da donesem konačnu odluku."

Adilović je u posljednje vrijeme imao mnogo problema u bivšem klubu Samsunsporu.

"Stvari su bile krenule u lošem smjeru. Nisam više mogao slušati razna obećanja, tako da sam odlučio iznenada napustiti klub. Oni su smatrali da od toga neće biti ništa, ali nakon što sam se obratio FIFA-i u roku od svega nekoliko dana postao sam slobodan igrač", riječi su Adilovića na kraju razgovora.

Ovaj 28-godišnji fudbaler u Sanliurfasporu će za dvije i pol godine zaraditi oko 950.000 eura sa uračunatim premijama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.