Amer Bekić za sigurnu pobjedu Sarajeva nad Travnikom

Četvrtfinale Kupa

Amer Bekić za sigurnu pobjedu Sarajeva nad Travnikom

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva slavili su sigurnu pobjedu (2:0) u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je protiv prvoligaša s Pirote danas po veoma teškom terenu stadiona Koševo upisao sigurnu pobjedu i sad je korak od plasmana u polufinale najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

Bordo tim je poveo već u petoj minuti, kada je Amer Bekić postigao pogodak za 1:0.

Sarajevo je bilo bolje u ostatku prvog dijela, imalo nekoliko šansi, da bi u 33. minuti Bekić novim golom povisio na 2:0, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Nastavak meča donosi sigurnu igru Sarajeva, dok su Travničani pokušavali da na bilo koji način dođu do gola koji bi im dao nadu pred revanš, ali nisu uspjeli u tome. 

Bordo tim nije uspio da postigne još pogodak premda je imao nekoliko šansi, ali sigurno da su izabranici Mehmeda Janjoša i sa ovih 2:0 na pragu polufinala.

Sarajevo - Travnik 2:0 (Bekić 5, 33)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo: Adilović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Duljević, Sarić, Crnkić, Mihojević, Al.Bekić, Liivak, Am.Bekić.

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Kovač, Jusufbašić, Alispahić, Pekija, Kadrić, Goloman, Čivić, Smajić.


Bekić gol by goloviliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi