Američka "petarda" pukla na Otoci, Crnogorci nastradali

Turnir "Josip Katalinski Škija"

Američka "petarda" pukla na Otoci, Crnogorci nastradali

Kadetska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država sa ubjedljivih 6:0 savladala je vršnjake iz Crne Gore. 

Već na samom startu utakmice bilo je jasno da će terenom dominirati samo jedan tim, onaj Sjedinjenih Američkih Država. Mladi Yanksi su sa poveli već na samom početku utakmice, a pogodio je Haji Wright. Samo par minuta kasnije desno krilo Amerikanaca udvostručio je vodstvo tima selektora Richieja Williamsa. 

Tehnički fantastično potkovana ekipa SAD-a dominirala je susretom uz fantastično preciznu predaju lopte. Akcija za 3:0 bila je kao iskopirana iz Barcelonine škole, a pogodio je Joe Gallardo sjajnim volej udarce. 

Iako su vodili sa 3:0, Amerikanci nisu odustajali od svog načina igre te je lopta većim dijelom prvog poluvremena bila u posjedu tima s druge strane Atlantika. Prije odlaska na poluvrijeme Wright je fantastičnu partiju u ovome susretu potvrdio svojim trećim golom za hat-trick. 

Crnogorci su imali dvije šanse nakon dva odlična proigravanja Burzanovića, ali u oba navrata golman Amerike Kevin Silva je intervenisao na pravi način.

U drugih 40 minuta tempo igre je dosta splasnuo, a Amerikanci su stigli do konačnih 5:0, iako je Wright loptu odbojkaškim žargonom rečeno "skuhao" u mrežu Crnogoraca, glavni sudija utakmice Haris Kaljanac nije vidio njegovo igranje rukom, pa je pokazao na centar. Što je bio konačan rezultat ove utakmice. 

Svi oni koji su danas gledali susret na stadionu Otoka, mogli su uživati u fantastičnoj igri kadetske selekcije SAD-a, a njihova tehnički dotjerana igra ne treba čuditi obzirom da je jedan od trenera u omladinskim selekcijama SAD-a do nedavno radio u Barceloninoj akademiji La Masiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.