Amir Baručija iz Travnika u Novi Travnik

Odlazi na posudbu

Amir Baručija iz Travnika u Novi Travnik

S. Mlaćo

Iako su jučer u planu imali odigrati prijateljski susret sa NK Iskra iz Bugojna, nogometaši federalnog prvoligaša Novog Travnika zbog snježnih padavina ostali su uskraćeni za tu provjeru. 

Novotravničani bi u srijedu trebali odmjeriti snage sa Bosna Semom, a jučer su dobili novo pojačanje. 

Naime, iz redova komšijskog NK Travnika na posudbu je stigao 19-godišnji defanzivac Amir Baručija. Baručija je u prvom dijelu sezone za Vezire upisao pet nastupa u ligi, te je stručni štab procijenio da bi za njega bilo bolje da ode na posudbu, te vjerovatno i dobije veću minutažu. 

"Vjerujemo će Baručija dobiti bolju minutažu u Novom Travniku,  a sigurni smo da će se iskazati dobrom igrom i disciplinom", saopštili su iz NK Travnik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novi Travnik je prvi dio sezne završio na posljednjem mjestu sa samo pet osvojenih bodova, a u zimskoj pauzi klub je preuzeo Salim Duraković, dojučerašnji šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno, člana Premijer lige naše zemlje. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi