Andora nas ne može iznenaditi

Teren najveći protivnik

Andora nas ne može iznenaditi

Svi igraju fudbal i svi zaslužuju respekt, ali reprezentacija Andore definitivno spada u red onih najslabijih selekcija Evrope. U društvu Lihtenštajna, San Marina, Gibraltara. Od trenutka kada se ova selekcija pojavila na nogometnoj karti Evrope (1996.) uglavnom je služila za popravljanje gol razlike, iako bi se nekada pojavio i poneki iznenađujući rezultat.

Kao u kvalifikacijama za SP 2006. godine kada su uspjeli savladati Makedoniju 1:0 golom Marca Bernausa. Makedoncima i Fincima u tom ciklusu su uspjeli još uzeti po bod. U svojoj istoriji uspjeli su pobijediti Albaniju i Bjelorusiju, ali to je bilo prije 15, odnosno 13 godina.

Svoje utakmice Andora posljednjih godina igra na Nacionalnom stadionu čiji kapacitet nekako prelazi 3000 sjedećih mjesta. Jedno vrijeme Andora je svoje utakmice igrala u Španiji na stadionu Espanjola. Upravo teren, odnosno vještačka podloga mogu i znaju biti najveći protivnik reprezentacijama koje dolaze u Andoru. Na startu ovog kvalifikacijskog ciklusa Wales se skoro poskliznuo, stvar je spasio Bale sa dva gola. Drugi je postigao devet minuta prije kraja.

U ovim kvalifikacijama Andora je do sada odigrala četiri utakmice te je upisala isto toliko poraza uz gol razliku 2:17. Posljednju utakmicu Andora je odigrala u gostima protiv Kipra. Završilo je 5:0 uz tri gola Giorgosa Efrema.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče Andore, na golu je bio Ferran Pol, stoperi ispred njega Ildefons Lima i Emili Garcija, dok su za bokove bili zaduženi Marc Garcija i Jordi Rubio. U sredini je bilo poprilično gusto, Marc Vales i Marcio Viera su bili na poziciji zadnjih veznih, Ivan Lorenzo i Christian Martinez lijevo odnosno desno, dok je iza leđa Gabi Riere zaigrao Marc Pujol. Selektor reprezentacije je Koldo Alvalez koji teško da će napraviti neke velike izmjene formacijski u susretu sa našom selekcijom.

Za očekivati je da eventualno domaća selekcija zaigra nešto agresivnije, što bi opet uz travnatu podlogu stadiona moglo donekle zasmetati našim igračima, ali uz pravu pripremu, ozbiljan pristup, utakmica bi mogla u ranoj fazi biti prelomljena jednim ili čak dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije