Andora večeras nema šta tražiti protiv Zmajeva

BiH gostuje u Andori

Andora večeras nema šta tražiti protiv Zmajeva

Večeras naša reprezentacija ima najbolju moguću priliku da napokon stigne do prve pobjede u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Svakog protivnika treba respektovati, ali zaista nema potrebe od gostovanja u Andori praviti bauk jer bi tamo bilo koji ishod osim pobjede Zmajeva značio pravu katastrofa i konačan oproštaj od borbe za Evropsko prvenstvo. A bilo bi previše još jednom kiksati...

Šta reći o reprezentaciji koja je je u posljednjih 48 utakmica upisala 46 poraza i dva remija? Andora spada u red najslabijih svjetskih reprezentacija i njihovi pozitivni rezultati se u posljednjoj deceniji mogu prebrojati na prste jedne ruke. Dok, primjera radi, Farski Otoci, Lihtenštajn ili Luksemburg katkad i iznenade, Andora to ne učini nikad i zato se od naše reprezentacije večeras očekuje sigurna pobjeda.

Mehmed Baždarević debituje na klupi Zmajeva i ovo je prilika da svoj mandat otvori pobjedom. Naša reprezentacija se maksimalno ozbiljno pripremila za ovo gostovanje i zbog toga vjerujemo da pobjeda neće doći u pitanje.

Naša reprezentacija se krajnje neočekivano nalazi na pretposljednjem mjestu grupe B sa samo dva osvojena boda iz četiri utakmice. Sa druge strane, Andora nije osvojila niti jedan bod a u četiri utakmice su uspjeli primiti čak 17 pogodaka.

Zdravstveni bilans u našoj reprezentaciji je povoljan, a od pozvanih igrača će ovu utakmicu propustiti samo povrijeđeni Sejad Salihović. Atmosfera u našoj ekipi je vrlo dobra i svi su spremni večeras napokon 'razbiti maler' ovih kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do sada se nikada nismo sastajali sa Andorom, pa će ovo biti naš prvi međusobni okršaj. Iskreno se nadamo da ćemo ga pamtiti po pobjedi, koja bi možda mogla značiti prekretnicu u ovom ciklusu.

Meč između Andore i Bosne i Hercegovine igra se večeras na stadionu Estadi Nacional sa početkom u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije