Anel Dedić i Haris Hećo na meti Čelika?

Zeničani u potrazi za pojačanjima

Anel Dedić i Haris Hećo na meti Čelika?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ponedjeljak 23. juna okupit će se na stadionu Bilino polje, gdje će šef stručnog štaba Nizah Hukić izvršiti prozivku igrača. Kako trenutno stvari stoje na prozivci će se odazvati 10-tak igrača, budući da je za 15 igrača iz prošle sezone istekao ugovor, dok je Sead Jakupović već uzeo papire i napustio crno-crvene.

Kako smo već ranije pisali, eventualno dovođenje novih igrača očekuje se tek naredne sedmice, budući da je predsjednik kluba Senad Sarajlić na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i neizvjesno je kada će se vratiti u Zenicu. Dok se prvi čovjek kluba ne vrati, nijedan transfer ne može biti ostvaren ili potpisan ugovor.

U ime rukovodstva kluba s igračima pregovaraju v.d. direktora Muamer Islamović i član rukovodstva Husein Hinović, koji u koordinaciji sa šefom struke vode razgovore s igračima iz prošle sezone koje bi željeli zadržati, te s nekoliko novih igrača.

Jučer je na stadionu Bilino polje na prvim razgovorima bio i veznjak i ponajbolji igrač Viteza u prošloj sezoni 22-godišnji Anel Dedić, kojem je istekao ugovor s Vitezom i zainteresovan je da se vrati u klub u kojem je ponikao, naravno uz dogovor s rukovodstvom što će naravno zavisiti od konačne završne riječi predsjednika kluba kada se vrati iz Brazila. Drugi igrač koji bi se mogao vratiti u Čelik je također igrač koji je ponikao u klubu s Bilinog polja i već u dva navrata nastupao za crno-crvene, riječ je o 27-godišnjem Harisu Heći, koji je posljednjih pola sezone proveo u Vitezu, a prije toga nastupao je za Travnik.

Od igrača iz prošle sezone obavljeni su preliminarni razgovori s Emirom Jusićem, Semirom Bajraktarevićem i Fenanom Salčinovićem, crno-crveni bi zadržali i Nikolu Simića i Stipe Baraća, ali njihov povratak u klub je neizvjestan zbog kazne od jednogodišnje zabrane ulaska u BiH, budući da nisu imali boravišnu dozvolu u prošloj sezoni, a nastupali su za Čelik. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.