Aničić: Protiv Želje imam poseban motiv

Bh. defanzivac pred današnji meč

Aničić: Protiv Želje imam poseban motiv

Fudbaleri sarajevskog Željezničara danas će igrati novi prijateljski susret na pripremama u Antaliji, a protivnik će biti prvak Kazahstana, Astana.

Za ovaj klub nastupa i naš reprezentativni defanzivac Marin Aničić koji je za zvaničnu stranicu svog kluba imao samo riječi hvale kada je u pitanju igra i historija Željezničara. Marin je tokom karijere igrao za Zrinjski, tako da je poručio da će protiv Želje imati poseban motiv.

"Željezničar je klub sa velikim imenom, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i na Balkanu. Imaju dobru historiju i pobjedničku tradiciju. Kroz ovaj klub je prošlo mnogo ozbiljnih fudbalera koji sada igraju u najjačim ligama Evrope. Generalno, mogu reći da će to biti veoma težak meč. Kada sam igrao za Zrinjski, meč protiv Želje bio je pravi derbi. I, ako mene pitate, ja ću sutra imati poseban motiv obzirom da ću igrati protiv starih poznanika", rekao je Aničić pa dodao:

"Željezničar je, ne tako davno, zamijenio trenera. Novi trener pokušava da nametne agresivan i napadački fudbal. Željezničar pokušava dominirati tokom utakmice i voli pokazati fizičku nadmoć. U veznom redu i napadu imaju tehnički dobre fudbalere koji brzo donose važne odluke i dobro su spremni".

Aničić je izdvojio i nekoliko fudbalera Željezničara za koje smatra da će biti posebno opasni u današnjoj utakmici. 

"Imaju dobrog napadača, Lendrića. U centralnom veznom redu tu je Zajko Zeba, veoma iskusan fudbaler. Na desnoj strani igra jedna od glavnih zvijezda tima, Miroslav Stevanović koji je imao iskustva igranja u La Ligi za Sevillu. Mislim da će taj trojac biti najveća opasnost za nas. Mislim da ćemo u meču protiv Željezničara imati ozbiljnu borbu. Vidjet ćemo kako će završiti", rekao je Aničić.

Meč između Astane i Željezničara počinje od 14.00 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi