Aplauz za Ćiru, na redu sekretar
Ćiro želi Tursku i Španiju dočekati u Zenici

Izvršni odbor N/FS BiH zasjeda u Bihaću

Aplauz za Ćiru, na redu sekretar

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine usvojili su izvještaj Miroslava Ćire Blaževića o prethodnim utakmicama našeg nacionalnog tima.  

Ujedno, to je bila i prva tačka dnevnog reda sjednice koja se od jutros održava u Bihaću, a nakon Ćirinog izlaganja i čestitki koje je primio od članova fudbalske vlade za postignute rezultate, odnosno dvije pobjede protiv Belgije, uslijedila je pauza. Što se tiče reprezentacije BiH vođena je polemika i oko toga gdje će se igrati dvije posljednje utakmice kvalifikacija za SP protiv Turske i Španije. Dok pojedini članovi Odbora zagovaraju da to bude Sarajevo, odnosno stadion Koševo, Ćiro je decidan da kvalifikacije trebamo okončati na zeničkom Bilinom polju.

Očekuje se nastavak sjednice, a tek sada predstoji velika borba jer će na dnevnom redu biti goruće pitanje izbora generalnog sekretara. U međuvremenu, Odbor je kompletiran, jer je u Bihać stigao i Jozo Laštro.

„Sve je još uvijek otvoreno. Cilj nam je da posao obavimo kvalitetno i da se za mjesec ili dva ne kajemo zbog nečeg što smo uradili. Prema trenutnom raspoloženju, najveće šanse ima Munib Ušanović, a nije isključeno da ponovo bude izabran vršioc dužnosti, a da tek nakon nekoliko mjeseci ponovo aktueliziramo izbor prvog operativca“, rekao nam je jedan od članova naše fudbalske vlade.

Podsjetimo, za imenovanje prvog operativca potrebno je da kandidat dobije 12 glasova, a kako sada stoje stvari Ušanović je uspio "skupiti" 11 glasova i nedostaje mu još samo jedan...

Ostanite uz SportSport.ba, uskoro se očekuje rasplet sjednice u Bihaću i konačni odgovor na pitanje da li će N/FS BiH dobiti generalnog sekretara!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.