April u znaku derbija: Vječiti i 30 drugih

Fantastične utakmice

April u znaku derbija: Vječiti i 30 drugih

E. Škorić

U mjesecu ispred nas, aprilu, odigrat će se preko 30 fantastičnih nogometnih utakmica širom Evrope, uključujući i sarajevski derbi.

Već smo u ovih nekoliko mjeseci 2017. godine uživali u raznim spektaklima i derbija, ali april nam donosi 30-ak ludih utakmica i svi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu će naprosto doći na svoje.

Već prvog aprila na programu su derbiji PSG - Monaco, Liverpool - Everton, Schalke - Borussia Dortmund i Benfica - Porto, a samo dan kasnije, u nedjelju, pravi nogometni festival.

Igrat će Napoli protiv Juventusa, Arsenal protiv Manchester Cityja, a na programu je i holandski derbi između Ajaxa i Feyenoorda. Petog aprila, sredinom naredne sedmice, Napoli i Juve, Chesea i Manchester City, te Barca i Sevilla.

Osmi april donosi nam duele Bayerna i Borussije Dortmunda, te Real Madrida i Atletico Madrida. Idemo dalje, 11. april donosi duele Juventusa i Barce, Borussije i Monaca (Liga prvaka). Dan kasnije, također u Ligi prvaka, Atletico igra protiv Leicestera, Bayern protiv Reala.

Petnaesti dan aprila donosi milanski derbi između Intera i Milana, no ono što nas još više raduje to je da će u Ligi za pravka u četvrtom kolu snage odmjeriti Željezničar i Sarajevo na Grbavici. 16. april okršaj Manchester Uniteda i Chelseaja. Jose Mourinho još jednom će igrati protiv svog bivšeg tima.

Real i Bayern revanš Lige prvaka igraju 18. aprila, kao i Leicester i Atletico, dan kasnije Barca i Juve, te Monaco i Borussia igraju revanše u četvrtfinalu Lige prvaka, a 22. aprila Chelsea u londonskom derbiju dočekuje Tottenham.

El Clasico je na programu 23. aprila, Real će tada ugostiti Barcelonu, Galata i Fener igraju turski derbi, Arsenal opet protiv Cityja, a PSV protiv Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za 26. april planiran je meč Kupa Njemačke između Bayerna i dortmundske Borussije, a za kraj mjeseca City i United (27. april), te Tottenham i Arsenal (30. april).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi