Apsurdno: U nedjelju bez prodaje ulaznica za derbi

Ponovo bezbjednosni razlozi

Apsurdno: U nedjelju bez prodaje ulaznica za derbi

Bezbjednosni razlozi su čudo. Obično način kako objasniti bilo koju nenormalnost vezanu za većinu derbija između Željezničara i Sarajeva. Pa se jednom gostujućim navijačama dopusti jedan broj ulaznica, drugi put drugi, pa jednom nešto ne može iz sigurnosnih razloga...

Nedostaje još samo da gostujuće navijače ne počnu uvoditi 15 minuta poslije početka i izvoditi 15 minuta prije kraja utakmice, pa da vidimo sve moguće scenarije izaizvane sigurnosnim mjerama na utakmicama Željezničara i Sarajeva.

Kao da se nikad u historiji nije igrala ovakva utakmica, nego eto samo u posljednjih desetak godina, kada su sigurnosne mjere dovedene na najviši mogući stupanj.

Nigdje na svijetu ne blokiraju se dijelovi grada, obustavlja saobraćaj i nigdje nema da se ne može kupiti ulaznica na dan utakmice.

Elem, ovoga puta to neće biti moguće iz - sigurnosnih razloga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Željezničar obavještava navijače da će se prodaja ulaznica za gradski derbi sa Sarajevom vršiti još danas i sutra, dok na dan utakmice prema uputama MUP-a KS iz sigurnosnih i bezbjednosnih razloga neće biti moguća kupovina ulaznica. Prodaja se nastavlja danas od 12 do 18 sati u Fan shopu, a sutra od 10 do 18 sati. Na dan utakmice neće biti omogućen pristup zoni oko stadiona bez važeće ulaznice.", saopćeno je iz Zvorničke 27.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi