Armin Hodžić: Svaki igrač ima krizni period, tako i ja
Igor Kralj/Pixsell

Fudbaler Dinama govorio za SportSport.ba

Armin Hodžić: Svaki igrač ima krizni period, tako i ja

Svakom profesionalnom igraču je san zaigrati u Ligi prvaka. Najpretižnije svjetsko takmičenje sa sobom donosi uzbuđenje i genijalan fudbal, a priliku da zaigra u takvom ambijentu treći put u životu je imao Armin Hodžić. 

Bh. reprezentativac je pred oko 25.000 gledatelja na Maksimiru ušao u igru protiv velikog Juventusa, a iako je Dinamo na kraju poražen s visokih 4:0, duele sa Chiellinijem i Bonuccijem će pamtiti do kraja svog života. Tijekom razgovora za SportSport.ba istakao je da je iza njega nevjerovatno iskustvo.

"Imali smo dobar pristup utakmici. Ipak, znamo dobro da Juventus u svom kadru ima igrače svjetske klase i bilo je stvarno teško zaustaviti ih. Mislim da je njihov glavni adut ove godine timska igra i ne bi bilo iznenađujuće da osvoje Ligu prvaka", kazao je Hodžić iz Zagreba za SportSport.ba i dodao: 

"Igrati protiv fudbalskih velikana kao što su Pjanić, Higuain, Buffon i mnogi drugi je nevjerovatno. Drago mi je što sam imao tu priliku i stvarno jedva čekam uzvratnu utakmicu u Torinu."

Najbolji igrač utakmice između Dinama i Juventusa bio je Miralem Pjanić. Njegovu igru mediji u Hrvatskoj su upisali riječima: "Slavni Bosanac izludio modru odbranu".

"Ma, o Pjaniću ne treba trošiti riješi. Jedan je od najboljih igrača Bosne i Hercegovine, a sigurno i svijeta. Način na koji diriguje terenom dokazuje da njegove lopte stvarno 'imaju oči' i užitak ga je gledati. Zbog fudbalera kao što je on moramo i voljeti ovu igru", ističe Hodžić. 

Većina igrača Dinama je razmišljala kako će s jednom od zvijezda Juventusa zamijeniti dres nakon utakmice. Hodžić je imao samo jednu želju. 

"I mene je zapao jedan. S kim sam razmijenio? S Pjanićem, naravno", ispalio je Hodžić.   

Dolazak novog trenera u Dinamo bi mogao promijeniti Hodžićev status, obzirom da je prethodno bio u nemilosti Zlatka Kranjčara. 

"Otišao je Kranjčar, ali bilo bi nezahvalno od mene da komentarišem nešto na tu temu. To nije posao fudbalera i ne treba biti. Taj period je sada iza mene i nema potrebe da se vraćam na to, gledam ka budućnosti", govori Hodžić i potom se osvrće na svoju formu u novoj sezoni.

"U karijeri svakog igrača može doći do kriznog perioda, no bitno je nastaviti dalje. Profesionalac sam i poštujem sve odluke koje trener donese, a meni kao igraču je bitno da na svakom treningu i utakmici dajem maksimum." 

Poštuje Hodžić i odluku selektora Baždarevića koji ga je za predstojeće kvalifikacijske mečeve protiv Belgije i Kipra uvrstio na - rezervni spisak. 

"Baždarević ima sasvim ispravan pristup i mislim da reprezentacija BiH pod njegovim vodstvom može postići mnogo. Da li ću se ponovo naći u užem krugu ili ne, zavisit će isključivo od mojih nastupa u Dinamu."

Sa optimizmom Hodžić gleda ka kvalifikacijama i konačnom plasmanu na drugo veliko takmičenje u historiji reprezentacije BiH. 

"Uvijek ističem da je naš glavni kvalitet kolektiv. Upoznao sam sve igrače i funkcionišemo kao jedno, a tim se ne mogu pohvaliti mnoge reprezentacije. Belgija ima sigurno zvučna imena u kadru, no bitnije je uklopiti to sve. Uz naš kolektiv uvjeren sam da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo i postići veliki uspjeh", istakao je Hodžić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ove sezone Hodžić je u HNL-u odigrao pet utakmica i postigao dva pogotka, dok je u dresu "A" reprezentacije uknjižio tri nastupa. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi