Arslanagić o transferu: Imam 23 godine, moram igrati

Napustio Standard

Arslanagić o transferu: Imam 23 godine, moram igrati

Nekada potencijalni bh. reprezentativac Dino Arslanagić nije imao mnogo izbora u zimskom prijelaznom roku.

Standard je početkom sezone otpisao Arslanagića i bilo je jasno da će tokom zime promijeniti klub, a na kraju se odlučio za Mouscron s kojim je potpisao ugovor do 2018. godine. 

Iako je došao u mnogo manji klub, na svoj transfer Arslanagić ne gleda kao korak unatrag u karijeri. 

"Zatražio sam da idem iz Standarda jer u posljednjih nekoliko mjeseci nisam imao željenu minutažu. Imam 23 godine i moram igrati, nogometna karijera ne traje dugo", izjavio je Arslanagić, dodavši: 

"Neću reći da sam napravio korak unatrag. Istina je da je razlika u Standardu i Mouscronu, ali ovo je bila najbolja opcija za moju karijeru. Mouscron mi je dao priliku i to je dobro za mene. Ovo je novi početak. Ovdje su mi prijatelji, roditelji i sretan sam što se vraćam", istakao je Arslanagić. 

Inače, Arslanagić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Belgije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi