Asentić: Zvijezda je idealna destinacija za moju afirmaciju

Mladi napadač za SportSport.ba

Asentić: Zvijezda je idealna destinacija za moju afirmaciju

D. Rakanović

Mladi napadač Luka Asentić karijeru će nastaviti u Zvijezdi 09. 

Sada već bivši fudbaler karijeru nastaviće u redovima tima iz Etno sela Stanišići. 

Asentić je za SportSport.ba otkrio da je imao ponudu Borca iz Banje Luke, ali se odlučio za Zvijezdu jer smatra da je to idealna destinacija za njegov razvoj i afirmaciju. 

On je potpisao ugovor na jednu sezonu, uz mogućnost produženja ugovora.

"Istina je da sam imao ponudu banjalučkog Borca ali sam u međuvremenu dobio još jednu ponudu koju nisam mogao da odbijem. FK Zvijezda 09 je klub sa velikim ambicijama i mislim da su idealna destinacija za moju afirmaciju. Uslovi su po evropskim standardima, a na meni je da opravdam ukazano povjerenje. Takođe bih se zahvalio sada već bivšem klubu na svim proteklim godinama provedenim u njemu i nadam se da će u Slaviju doći bolji dani", rekao je za SportSport.ba Asentić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

On je dodao da će u novom klubu imati pravo nastupa za juniore koji se takmiče u Premijer ligi, a pokušaće se nametnuti i u prvom timu koji igra Prvu ligu RS-a.

Asentić je prošao sve omladinsku selekcije Slavije, da bi iz kadetske selekcije odmah bio prekomandovan u prvi tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi