Avdić: Sarajevo je imalo bolje šanse, šteta zbog 0:0

Bivši fudbaler Sarajeva o derbiju

Avdić: Sarajevo je imalo bolje šanse, šteta zbog 0:0

Derbi između Željezničara i Sarajeva je završen. Na prepunoj Grbavici obojenoj u plavo mreže su mirovale i utakmica je okončana bez pobjednika, što, uzimajući u obzir posljednje derbije, ne predstavlja iznenađenje. 

Iako nije bilo pogodaka, prisutni gledaoci su sasvim sigurno mogli uživati u dobroj predstavi. Uzbuđenja nije nedostajalo, kako u šesnaestercu domaćih, tako i gostiju, pa je pravo čudo što je na kraju na semaforu ostalo 0:0. 

Danas je svoje viđenje nakon utakmice za SportSport.ba podijelio Alen Avdić, bivši fudbaler tima sa Koševa.

"Ukoliko se vratimo unazad nekoliko godina, ovaj derbi je bio puno bolji. Bilo je dobrih šansi s obje strane i šteta je što nisu iskorištene, a naravno više mi je žao što nijedna od prilika nije rezultirala golom u mreži Željezničara. Sarajevo je imalo bolje šanse i moglo je na kraju slaviti", kazao nam je Avdić. 

Avdić je mišljenja kako je "sramotno" što ovakvom spektaklu nisu prisustvovali navijači Sarajeva.

"Navijači su Sarajevu u ovakvoj utakmici mnogo nedostajali, posebno u određenim momentima kada je ekipa padala. To je ono što je Željezničar imao. Vidjeli ste da su se i s igračem manje borili do zadnje minute. Prema mom mišljenju, sramota je što se nije postigao dogovor, odnosno što se nije našlo rješenje da na utakmici budu prisutni i navijači Sarajeva. To je meč za koji se živi i nije trebao biti osiromašen na takav način." 

U odnosu na prethodni derbi, sinoćnji je prema Avdićevom mišljenju donio mnogo bolji fudbal. 

"Bilo je puno više žara, šansi, lijepih poteza, a isto tako i atmosfera je bila na visokom nivou. Zamislite kakva bi tek bila da su bili tu i navijači Sarajeva. To bi bio šlag na tortu. Sve u svemu, publika je mogla uživati i drago mi je što je na kraju sve proteklo u duhu fair-playa", kaže Avdić, ne skrivajući da se nada će Sarajevo osvojiti titulu. 

Na pitanje koliko se današnje derbi utakmice razlikuju od onih koje je svojevremeno igrao, odgovorio je:

"Što se tiče infrastrukture, momci koji sada igraju imaju puno bolje uslove i uz to sve su praćeniji. Vidite i sami da se danas preko malih ekrana mogu pratiti utakmice i za prvaka i za opstanak, dok je u moje vrijeme bilo veliko i kada se jedna utakmica prenosi. Da li je derbi bio bolji ili lošiji, teško je sada reći. Mislim da je bio za nijansu bolji, kao i sam fudbal, jer je bilo golova i o toj utakmici se pričalo i prije i nakon nje." 

Nakon okončanja karijere Avdić u fudbalu nije ostao, za razliku od njegovih bivših saigrača.

"Sada radim u porodičnoj formi, koja se bavi pločastim namještajem. Otac mi je bio suvlasnik, a kako je otišao u penziju, njegovo mjesto sam preuzeo ja i distancirao sam se od fudbala. Naravno, da i dalje pratim sve, ali samo kao navijač", riječi su Avdića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Avdić je, osim Sarajeva, svojevremeno još igrao za Sabu Battery, Suwon Bluewings, Chemnitzer, Cercle Brugge i Sakaryaspor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi