Avdukić: Probat ćemo iskoristiti nefunkcionisanje Želje

Čuvar mreže FK Borac Banja Luka za SportSport.ba

Avdukić: Probat ćemo iskoristiti nefunkcionisanje Želje

S. Mlaćo

Banjalučki Borac u prošlom kolu upisao je poraz od Mladosti Doboj Kakanj (0:1), na svom terenu, te tako po prvi put ove sezone osjetio gorčinu poraza.

 Banjalučani su i protiv Mladosti imali svoje prilike, međutim, gosti su odnijeli puni plijen. Za SportSport.ba je o utakmici sa Mladosti, te subotnjem derbiju sa Željezničarom govorio iskusni čuvar mreže Asmir Avdukić.

"Loše smo otvorili utakmicu, primili taj rani pogodak, te dobili i crveni karton. Kasnije smo se konsolidovali, imali period dobre igre, promašili penal i mislim da je ovaj poraz nezaslužen. Šta je tu, Mladost je sve iskoristila i slavila", kazao je Avdukić.

Već u novom derbiju ove sezone Banjalučani će put Grbavice. Avdukić dobro poznaje kvalitete Željezničara, te vjeruje u svoje saigrače.

"Bez obzira na te ne baš dobre igre, Željo je uvijek Željo. To je za nas jedno od najtežih gostovanja u ligi, ali imamo dobru ekipu i na Grbavicu ne idemo sa bijelom zastavom. Željo ima dobrih igrača, posebno u veznom redu, te po krilima, a tu je i napadač Stevo Nikolić, te mi nije jasno zašto to ne funkcioniše. Mislim da ima par mjesta na koja posebno trebamo obratiti pažnju", ističe iskusni čuvar mreže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten tima iz Banja Luke Boris Raspudić za jedan lokalni medij između ostalog istakao da se na Grbavici pribojava suđenja. Avdukić kaže da vjeruje u dijelioce pravde.

"Ne bih se bavio time. Nadam se da će u subotu biti derbi, jer je to potrebno Premijer ligi i iskreno se nadam da će suđenje biti na niovu. Nema razloga da ne bude tako", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba čuvar mreže FK Borac Banja Luka Asmir Avdukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi