Badić: Iz Sarajeva odlazim jer želim da branim

Napustio kadete FK Sarajevo

Badić: Iz Sarajeva odlazim jer želim da branim

S. Mlaćo

Na kraju ove sezone kadete FK Sarajevo napustio je talentovani golman Isak Badić koji u Akademiji bordo kluba nije dobio pravu priliku, pa se odlučio na odlazak.

"U Sarajevo sam došao na poziv kluba poslije reprezentativne utakmice i postao sam član Akademije. Pripreme sam cijele odradio dobro, bez ikakvih ozljeda, ali nisam dobio pravu priliku da pokažem koliko znam i koliko vrijedim. Kada se to i dešavalo, minutaža je bila vrlo mala. Obrazloženje zbog čega nikada nisam branio, a stigao sam kao reprezentativac, nisam dobio. Ostao sam i bez poziva u reprezentaciju zbog nedobijene prilike, a što je najvažnije iz FK Sarajevo sam otišao čistog obraza", kazao je Badić.

U svom sada već bivšem klubu stekao je mnogo dobrih prijatelja.

"U Sarajevu sam stekao mnogo prijatelja, poput Armina Imamovića i Rijada Sadikua koji su prije svega veliki ljudi, a i majstori fudbala. Sarajevu ništa ne zamajeram, ali moje ambicije nisu da sjedim na klupi", jasan je mladi golman.

Iako mu je 16. godina, već ima nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH.

"Imam par ponuda iz Premijer lige BiH, ali ne želim žuriti. Tražim negdje gdje ću braniti, to mi je u ovom trenutku najvažnije", dodao je talentovani golman koji je ponikao u redovima cazinske Krajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi