Bajević: Imamo kvalitet, ne smijemo se predavati

Trener AEK-a za SportSport.ba

Bajević: Imamo kvalitet, ne smijemo se predavati

Sretan i zadovoljan zbog pobjede bosanskohercegovačke reprezentacije bio je i "Princ sa Neretve" Dušan Bajević. 

Legendarni fudbaler Veleža i sadašnji trener grčkog AEK-a na samom početku razgovora za SportSport.ba iskoristio je priliku da čestita Mehmedu Baždareviću na pobjedi u selektorskom debiju. 

"Ovo je mnogo važna pobjeda i čestitam Baždareviću, kao i svim reprezentativcima. Nema sumnje da Baždarević na klupi reprezentacije radi odličan posao i ne treba se predavati do kraja kvalifikacija. Mi imamo kvalitet, tako da je prvo i osnovno da vjerujemo u plasman na Evropsko prvenstvo", riječi su Bajevića. 

AEK pod vodstvom Bajevića juriša ka povratku u elitni rang grčkog fudbala, a u dosadašnja 22. kola nije zabilježio niti jedan poraz. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Javna je tajna šta se u proteklom periodu desilo sa AEK-om i nadam se da ću ih uspjeti vratiti tamo gdje pripadaju. Borimo se, imamo još dvije utakmice do kraja, a onda nas očekuje play-off iz kojeg ćemo morati izaći kao pobjednici", kazao je Bajević na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjetimo, Bajeviću je ovo drugi put u trenerskoj karijeri da vodi AEK, a kao trener još je radio u Veležu, Arisu, Olympiakosu, PAOK-u, Omoniji, Atromitosu i Crvenoj zvezdi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.