"Bajić je veliki potencijal, Sarajevo ima iskustvo"

Husref Musemić i Nikola Nikić složni:

"Bajić je veliki potencijal, Sarajevo ima iskustvo"

Veliki gradski, sarajevski derbi je pred nama. Jedna lopta može odlučiti pobjednika, a pogodak gradskom rivalu uvijek ostaje urezan u sjećanje napadača. 

Kroz Sarajevo i Željezničar tokom historije prošao je veliki broj kvalitetnih ofanzivnih igrača, a Husref Musemić na jednoj i Nikola Nikić na drugoj strani bili su među najboljima. Kada je riječ o narednom derbiju izdvojili su nekoliko igrača i dali blagu prednost ekipi sa Koševa. 

"Mali Željin Riad Bajić je jako perspektivan i opasan igrač. Sarajevo možda ima malu prednost jer ima iskusne i dobre ofanzivne igrače. Tu je Velkoski, Stojčev i Ševko Okić. Međutim opet ponavljam, to ništa ne mora da znači u derbiju," riječi su Nikića.

Husref Musemić se slaže sa svojim kolegom Nikićem. Izdvojio je Riada Bajića u redovima Željezničara, a Sarajevu da prednost zbog jačine kolektiva. 

"Sarajevo je jači kolektiv trenutno i kompletnija ekipa od Željezničara. Ipak i Željo ima dobre napadače, a ja bih kao trener izdvojio malog Riada Bajića. Meni se jako dopada njegov način igre i na njega treba obratiti pažnju," rekao je Musemić. 

Učinak napadača Željezničara u dosadašnjem dijelu prvenstva: 

Riad Bajić je odigrao 11 utakmica u dosadašnjih 12 kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, a skupio je ukupno 823 minute, ili u prosjeku 74.8 minuta po utakmici. Postigao je šest golova, što je u prosjeku gol svakih 137 minuta. 

Juan Manuel Varea pravo nastupa u dresu Željezničara stekao je u trećem kolu. Do sada je odigrao deset utakmica, tačnije 583 minute, što je 58.3 minuta u prosjeku po utakmici. Postigao je dva gola, što je u prosjeku gol na svaku 291 minutu. 

Učinak napadača Sarajeva u dosadašnjem dijelu prvenstva: 

Krste Velkoski odigrao je 11 utakmica ove sezone za Sarajevo, a skupio je 843 minute, što je 76.64 minute u prosjeku. Postigao je pet golova ove sezone, što je u prosjeku gol na svakih 168 minuta. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ševko Okić nije postigao niti jedan pogodak u prvenstvu do utakmice desetog kola sa Slavijom, a onda je ovaj Gračanlija dolaskom Mehe Kodre na mjesto šefa struke počeo tresti mreže protivnika. 

Bio je strijelac na posljednja tri odigrana susreta za Sarajevo, a protiv Radnika iz Bijeljine postigao je dva gola. Odigrao je deset utakmica ove sezone ili u prosjeku 52.9 minuta. Postigao je četiri gola, što je u prosjeku gol na svake 132 minute.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije