Bajić: Protiv Borca i Veleža smo pokazali kvalitet

Stoper Mladosti za SportSport.ba

Bajić: Protiv Borca i Veleža smo pokazali kvalitet

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Velike Obarske u prva dva kola nastavka prvenstva napravili su dva iznenađenja, tako što su na gostovanjima kod Borca i Veleža ostali neporaženi. Prvo su izabranici trenera Dragana Jevrića senzacionalno pobijedili u Banja Luci, da bi jučer osvojili bod i u Mostaru protiv Veleža.

Svakako da je jedan od najzaslužnijih za dva sjajna rezultata sa gostovanja i kapiten Delimir Bajić, koji se vratio svoj matični klub, nakon što je igrao na Kipru, te Iranu i Srbiji.

"Sjajno smo krenuli u nastavak sezone, te smo se sa teških gostovanja vratili neporaženi. Osvojili smo velika četiri boda koja su nas privremeno odvojila od najugroženijih klubova. Sjajno smo se postavili na terenu, bili smo borbeni i rezultat je morao doći", kaže 30-godišnji stoper Mladosti, Delimir Bajić.

Mladost u narednom kolu dočekuje ekipu sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće to sigurno praznik nogometa u Bijeljini, gdje inače igramo svoje utakmice. Mi ćemo učiniti sve da ostanemo neporaženi, Sarajevo je pod pritiskom jer ne smije više kiksati, dok bi nas sigurno i bod zadovoljio. Ako ponovimo igru i zalaganje kao u utakmicama protiv Veleža i Borca, onda sigurno možemo očekivati pozitivan rezultat i protiv Sarajeva", nada se bivši igrač Radnika, Željezničara i Veleža, koji se iznenada vratio u matični klub u želji da im pomogne da opstanu u Premijer ligi.

"Nakon skoro četiri godine igranja u inostranstvu, prvo na Kipru, pa zatim u Iranu, te Slobodi iz Užica odlučio sam se vratiti u Mladost i pomoći im da pokušaju opstati u ligi. Mladost ima sjajnog trenera, a ekipa koja je trenutno na okupu sigurno ima kvalitet. Poželio sam se i utakmica Premijer lige, nakon osvojene titule sa Željezničarom sigurno da bi veliki uspjeh u mojoj karijeri bio da svojim igrama pomognem Mladosti da ostane u ligi. Ovo je klub koji je iz malog mjesta kod Bijeljine, te se nadam da ćemo i u narednim godinama igrati u društvu najboljih ekipa u BiH", kazao je za SportSport.ba Delimir Bajić inače brat Branimira nekadašnjeg bh. reprezentativca koji još aktivno igra nogomet u njemačkom Duisburgu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.