Bajić: U Kupu priželjkujemo atraktivnog protivnika

Iskusni stoper Zvijezde 09

Bajić: U Kupu priželjkujemo atraktivnog protivnika

S. Mlaćo

Zvijezda 09 je u subotu savladala Slobodu iz Mrkonjić Grada (1:0) te sada ima četiri boda prednosti u odnosu na najbliže pratioce.

 Junak bio tima iz Etno sela Stanišići bio je iskusni stoper Delimir Bajić.

"U ovih deset odigranih kola doživjeli smo samo jedan poraz i zasluženo se nalazimo na vodećoj poziciji. Prije susreta protiv Slobode (MG) dva meča smo odigrali bez pogodaka i bili smo u maloj krizi, koju smo riješili na najbolji mogući način. Imamo najbolju odbranu lige, koja je primila svega tri pogotka, a golove smo primali u samo dva susreta. Igramo čvrsto i disciplinovano, što je donijelo željene rezultate i siguran sam da će u narednom periodu proraditi i napadači koji su trenutno treći po broju postignutih pogodaka u ligi. U dosadašnjem dijelu sezone imali smo puno problema sa povredama i kartonima zbog čega na teren veoma rijetko istrči najjači sastav, međutim pokazali smo da imamo kvalitet i dobre zamjene koje mogu odgovoriti zahtjevima Prve lige RS, rekao je Bajić za službenu stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ekipa Zvijezde 09 u narednom kolu gostuje banjalučkom Željezničaru, a prije toga će saznati ime protivnika u osmini finala Kupa BiH.

"Poslije ispadanja u Kupu RS ekipa se potpunosti okrenula prvenstvu koje je za nas prioritet. Pored toga još uvijek igramo u Kupu BiH gdje priželjkujemo što atraktivnijeg protivnika, kako bi vidjeli svoje realne mogućnosti i privukli što više publike na stadion. Ukoliko u Kupu BiH dobijemo protivnika po mjeri, sigurno se možemo nadati prolasku u dalju fazu takmičenja, ali ponavljam da je naš prioritet prvenstvo, gdje je naš cilj prvo mjesto. U susretu protiv Željezničara moramo pružiti svoj maksimum ukoliko želimo do pobjede, jer rival ima jednu mladu i poletnu ekipu kojoj neće trebati veći motiv od skidanja skalpa lideru na tabeli", zaključio je Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi