Prvi strijelac PL BiH

Bajić uz osmijeh: Na utakmici nećemo poznavati Memića

Fudbaleri Željezničara su remijem na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u 105. gradskom derbiju sa Sarajevo ostvarili zacrtani cilj s početka sezone - plasman u Evropu.

Plavi su trenutno na drugom mjestu s jednim bodom zaostatka, a do kraja sezone žele trijumfovati u oba preostala meča. Hoće li to biti dovoljno za titulu neće zavisiti od njih. 

U prvoj od dvije preostale utakmice do kraja ove sezone Željezničar će ugostiti Travnik na svojoj Grbavici, a to će biti posljednjih nastup pred domaćim navijačima za izabranike Milomira Odovića. Pred duel s Vezirima razgovarali smo s prvim strijelcem domaćeg šampionata Riadom Bajićem.

"Očekujem jednu tešku utakmicu ali nadam se da ćemo sa sto posto ući u tu utakmicu i stići do ranog pogotka, i naravno ostvariti pobjedu. Dobro znamo kakva nas utakmica čeka i u Zenici, ali dat ćemo sve od sebe da u ove dvije preostale utakmice osvojimo šest bodova", rekao je prvi topnik PL BiH, Riad Bajić.

Reprezentativac naše zemlje je u dosadašnjem dijelu sezone postigao petnaest golova, a nada se da će svoju golgetersku statistiku popraviti već ovoga vikenda u duelu protiv tima s Pirote.

"Sve vodi ka ostvarenju željenog i zacrtanog cilja, ali nadam se da će novih golova biti već ovoga vikenda", istakao je Bajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik na Grbavicu stiže predvođen Almirom Memićem, trenerom koji je dugi niz godina bio član stručnog štaba u klubu iz Zvorničke 27. Sasvim sigurno da Memić poznaje Željine fudbalere kao malo ko drugi u našoj zemlji.

"Sigurno je da će biti malo neobično igrati protiv Almira Memića, bio je on tu jedan dugi period, ali opet na utakmici ga nećemo poznavati i nadam se da ćemo upisati nova tri boda", kazao je napadač Željezničara na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.