Bajraktarević i Hodžurda dolaze u Vitez?

Vitežani prave respektabilnu ekipu

Bajraktarević i Hodžurda dolaze u Vitez?

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza sutra će odigrati i prvu pripremnu utakmicu u okviru priprema za narednu sezonu Premijer lige BiH. Protivnik izabranicima Borisa Pavića, biće ekipa Mladosti iz Kaknja, a ova će utakmica biti odigrana na stadionu u Busovači.

Danas su Vitežani doveli i prvo pojačanje, riječ je o 25-godišnjem Anelu Dediću, koji će predstavljati veliko pojačanje u veznom redu. Budući da je stručnom štabu potrebno još četiri-pet provjerenih igrača, rukovodstvo kluba danima vrši pregovore s raznim igračima, koji bi predstavljali pojačanja, a ne prinove u Vitezu.

Kako saznaje SportSport.ba u narednim danima, ako ne ispadne kakva inostrana opcija, novi igrači Viteza trebali bi postati Semir Bajraktarević i Emir Hodžurda.

Semir Bajraktarević je 28-godišnji igrač, koji može igrati sve pozicije u veznom redu, iza njega su sjajne dvije sezone u dresu zeničkog Čelika, a prošle je sezone imao 25 nastupa uz tri gola na svome kontu. U karijeri je još nastupao za Sarajevo, Sašk i Slobodu.

Emir Hodžurda 25-godišnji stoper danas je napustio redove sarajevskog Željezničara, gdje prošle sezone nije dobio pravu priliku da pokaže svoje kvalitete. Visoki defanzivac je ubilježio 11 nastupa u dresu kluba s Grbavice, a u svojoj karijeri je nastupao još za Slaviju, Famos, Bosnu, Aluminij i Otelul Galati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da će klub iz Viteza u narednu sezonu ući s respektabilnom ekipom, kako se ne bih doveli više u situaciju da strijepe za opstanak do posljednjeg kola u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti