Bajraktarević: Kup je jedina šansa da spasimo sezonu

Veznjak Čelika

Bajraktarević: Kup je jedina šansa da spasimo sezonu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika za deset dana počinju s pripremama za drugi dio prvenstva. Ambicije prije početka sezone bile su da Zeničani osiguraju izlazak u Evropu, ali nakon prvog dijela prvenstva Čelik se nalazi u sredini tabele, gdje mu po igračkom kadru sigurno nije mjesto.  

Veznjak Zeničana Semir Bajraktarević godinu i pol dana nosi crno-crveni dres, te je postao standardni član udarne postave, te igrač koji može pokrivati nekoliko pozicija u veznom redu.

Za SportSport.ba 10-tak dana uoči prozivke govorio je o završenoj polusezoni, te ambicijama u nastavku prvenstva.

"Kada je u pitanju prvenstvo sigurno da smo puno zaostali za vodećim ekipama i sredina tabele nije ono što smo očekivali od ove sezone. Imamo ekipu za vrh tabele, ali jednostavno u nekim utakmicama nismo imali sreće, što dovoljno govori veliki broj nerjiešenih rezultata u prvoj polusezoni. Neke stvari nam se nisu poklopile, imali smo dosta problema i s povrijeđenim igračima, tako da smo zaigrali tek u finišu prvog dijela kako znamo i trebamo", kaže 27-godišnji rođeni Sarajlija.

Čelik će u nastavak prvenstva ući oslabljen za Kajkuta, te još neke igrače koji su najavili odlazak.

"Sigurno da je odlazak takvog igrača jedan veliki hendikep za našu ekipu, ali Kajkut nije Čelik i jedan igrač ne čini čitavu ekipu. Ne znam da li će još ko napustiti klub, ali znam da će kostur ekipe ostati na okupu. Siguran sam da će rukovodstvo kluba u slučaju odlaska angažovati dobre igrače, te da ćemo u nastavak prvenstva nećemo krenuti ništa slabiji", nada se bivši igrač Sašk Napretka i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će pokušati kroz takmičenje u Kupu izaći u Evropu.

"Kup je takmičenje, gdje smo se plasirali među osam ekipa i siguran sam da možemo otići do kraja. U dvije utakmice, te malo sreće u ždrijebu možemo do finala, a onda je sve moguće. Mislim da je naša najveća prednost što ćemo se okrenuti više ovom takmičenju nego prvenstvu, te uz veliku podršku navijača koji su nas bodrili čitavu sezonu da možemo pobjediti svaku ekipu u državi i na taj način spasiti ovu sezonu. Nadam se da ćemo obradovati naše navijače, koji dugo čekaju na dobar rezultat Čelika",završio je razgovor za SportSport.ba Semir Bajraktarević koji je u 19 odigranih kola u prvom dijelu  skupio 17 nastupa za Zeničane.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.