Bajraktarević: Poginuli smo na terenu i to nam se vratilo

Nakon prolaza u polufinale

Bajraktarević: Poginuli smo na terenu i to nam se vratilo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su nakon remija u Mostaru 1:1, protiv domaćeg Veleža zbog gola u gostima vizirali put ka polufinalu Kupa BiH. Izabranici Nizaha Hukića pokazali su još jednom kvalitet i začepili usta mnogima, koji nisu vjerovali da ova ekipa može izboriti završnicu najmasovnijeg nogometnog takmičenja u našoj zemlji.

Strijelac gola vrijednog polufinala danas je bio neumorni veznjak Semir Bajraktarević, koji igra sjajno ovog proljeća, jedan je od najboljih igrača kluba i vezni red Zeničana ne može se zamisliti bez ovog 27-godišnjeg igrača rođenog u Sarajevu.

Nakon utakmice u Vrapčićima kontaktirali smo bivšeg igrača Sarajeva i Sašk Napretka, koji je prije dvije sezone stigao na Bilino polje.

"Upravo se vraćamo iz Mostara i atmosfera je sjajna, kako ste i najavili ovo je bila utakmica sezone za nas. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, poginuli smo na tereni u to nam se na kraju i vratilo. Svi igrači su 95. minuta današnje utakmice dali sve od sebe kako bi izborili plasman u polufinale. Mislim da smo ovim rezultatom konačno dokazali da imamo kvalitet, te da zaslužujemo mjesto u vrhu našeg nogometa", sretan je popularni Bajra, kako ga zovu saigrači u crno-crvenom dresu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pogodak koji je postigao u konačnici je Čeliku obezbijedio prolazak među četiri ekipe.

"Kad smo gubili vjerovali smo da možemo postići pogodak koji će nas odvesti u dalju rundu takmičenja, ispostavilo se da upravo ja pogodim gol sjajnog Oštrakovića i naravno da je velika stvar za mene što sam bio strijelac odlučujućeg gola. Ne postižem često golove, ali ovaj mi je sigurno jedan od najdraži u karijeri. Hvala svima koji vjeruju u nas, a prolazak u završnicu Kupa poklanjamo našim navijačima koji nas čitave sezone sjajno prate i uvijek su motiv više za nas da dajemo i više od svojih mogućnosti", kazao je za SportSport.ba Semir Bajraktarević bivši igrač Sarajeva, koji na Bilinom polju pruža sjajne partije.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.