Bajraktarević zbog kartona propušta Borac

Zeničani u petak dočekuju Banjalučane

Bajraktarević zbog kartona propušta Borac

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak će na Bilinom polju od 16 sati dočekati Borac iz Banja Luke u jednom od derbija 19 kola Premijer lige. Biće to duel starih rivala i ekipa koje se nalaze u različitim pozicijama na tabeli. Zeničani se bore za opstanak, dok se Borac nalazi u vrhu tabele i dobro "gura" i kroz Kup takmičenje.

Interesantno da će u petak Borac na Bilinom polju predvoditi novi trener Vlado Jagodić, kome je posljednji angažman u klubu bio upravo na Bilinom polju. Jagodić je nekoliko puta u prošlosti predvodio Borac protiv Čelika u Zenici, a statistika govori da još nije poražen.

Posljednji 14 utakmica Zeničani ne znaju za pobjedu protiv ekipe iz Banja Luke, a posljedni šest susreta na Bilnom polju omjer je tri remija i tri poraza, tako da je tradicija apsolutno na strani gostiju. Čelik je Borac pobijedio posljednji put 2006. godine rezultatom 3:0. a biće interesantno vidjeti da li će srušiti devet godina staru tradiciju bez pobjede u petak na Bilinom polju.

Hendikep za crno-crvene je i neigranje 27-godišnjeg veznjaka Semira Bajraktarevića, koji je protiv Zvijezde u Gradačcu dobio treći žuti karton, ovaj sjajni veznjak veoma bitan je kotačič u igri Zeničana kada je u pitanju organizacija i destrukcija igre. Na njegovo mjesto će vjerovatno uskočiti Semir Pezer, koji će zajedno s Anelom Dedićem činiti dvojac zadnjih vezni u redovima ekipe koju predvodi trener Boris Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik se trenutno nalazi na 10 poziciji sa 18 bodova, dok je Borac na petom mjestu sa 34 boda. Zeničani u posljednjih pet utakmica imaju skor od dvije pobjede, dva poraza i jedan remi, dok Borac nema poraza u posljednjih pet susreta uz tri pobjede i dva remija.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.