Bajrić: Važan bod u Gradačcu, okrećemo se Borcu

TrenerTravnika zadovoljan

Bajrić: Važan bod u Gradačcu, okrećemo se Borcu

A. Beganović

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Travnik je u Gradačcu uzeo bod domaćoj Zvijezdi (0:0), koja je 60 minuta imala igrača više, no na terenu se to nije osjetilo.

Do velikog boda i to s igračem manje stigli su Veziri u Gradačcu. Osvojenim bodom zadovoljan je i šef stručnog štaba travničke ekipe, Osmo Bajrić.

"Nakon poraza od Slobode na Piroti u Gradačac smo krenuli samo s jednom namjerom, ostati neporaženi. U tome smo uspjeli, iako smo 60 minuta igrali s igračem manje. S obzirom na to, mogu reći da sam zadovoljan osvojenim bodom. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri, svojim izabranicima i našim navijačima, koji su nas sjajno bodrili na Banja Ilidži", istakao je Bajrić u razgovoru za naš portal.

"Ovaj bod će nam dati krila pred susret s Borcem u narednom kolu. Utakmica nije bila pretjerano kvalitetna, imali smo i mi i domaćini svoje prilike, no mreže su otale netaknute. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem svojih izabranika, momci su se borili i na kraju su nagrađeni. Ima dosta novajlija u timu i siguran sam da ćemo kako prvenstvo bude odmicalo igrati sve bolje i bolje. Borac nam je naredni protivnik i tu očekujem dobru igru i prva tri boda", dodao je Bajrić.

U prva dva kola Veziri su dobili tri crvena kartona.

"Ružno izgleda taj podatak i ljudi koji nisu na utakmicama mogu steći pogrešno mišljenje o Travniku. Istina je, dobili smo tri crvena kartona, ali sve je to plod borbenosti, pretjerane želje za dokazivanjem mojih izabranika. Radit ćemo na tome, želimo da nas jubitelji fudbala ne pamte po crvenim kartonima. Travnik će težiti nadigravanju i pokušat će igrati fudbal koji na tribine dovodi publiku", kaže Bajrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dresu Travnika debitovao je i mladi Semir Musić, koji je prošle godine branio boje gradačačke Zvijezde.

"Teška utakmica, no najvažnije je da smo uzeli bod. Imali smo igrača manje 60 minuta ali velikom borbenošću smo uspjeli nadokanditi taj zaostatak. Pohvalio bih naše navijače, koji su nas bodrili i upravo su nam oni dali snagu da izdržimo. Također bih pohvalio i domaću publiku na fer i korektnom navijanju. Lijepo se bilo vratiti u Gradačac na Banja Ilidžu, a od večeras samo mislimo na Borac", istakao je Musić za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije