Bajro Spahić presudio visočkoj Bosni

Pripremna utakmica u Visokom

Bajro Spahić presudio visočkoj Bosni

D. Kurbegović

Golom Bajre Spahića Rudar je  u Visokom porazio Bosnu sa minimalnih  1:0. Bio je ovo prvi prijateljski susret susjeda nakon poraza Bosne u Kaknju i ispadanja iz Prve lige Federacije BiH u sezoni 2012/2013.godine. 

Utakmica je odigrana na terenu s plastičnom podlogom i protekla je u veoma korektnom nadmetanju, što je za svaku pohvalu. Igrači Bosne bolji utisak ostavili su u prvom, a izabranici trenera Valentina Plavčića u drugom poluvremenu. Jedini pogodak postigao je Bajro Spahić u 51.minuti. 

Trener Valentin Plavčić šansu je pružio ovim igračima: Hadžić(Mujagić), Kim, Šinik, Goralija, Čizmić, Topalović (Merdić), Gafurović, B.Spahić, Kulović (Kil), Vasilić (Čehajić), Dželo (Neimarlija). 

Zbog bolesti nisu igrali Saša Prkić i Novica Petrović, dok su se ranije ozlijeđenima braći Hrustanović, Kobilici i Čaluku pridružili Erdin Ramić i Adis Crnović, koji su ozljede zadobili na pripremama u Makarskoj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 "Jučer smo imali dva teška treninga i to se odrazilo na igru u prvom poluvremenu, u kojem su domaći imali nešto više od igre.U nastavku smo bili puno bolji, postigli jedan, udarac Vasilića zaustavila je prečka, a bilo je još prilika koje nisu realizirane. U cjelini, zadovoljan sam viđenim u Visokom", istakao je trener Valentin Plavčić.

 Narednu utakmicu "zeleno-crni" bi trebali igrati protiv Slavije u nedjelju 22.februara pod uvjetom da se pronađe odgovarajući travnati teren. Generalka za nastavak prvenstva planirana je za 27/28.februar s jesenjim prvakom Prve lige Federacije BiH, ekipom Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti