Baka pred Želju: Ako kritikujem sudije i oni će mene

Redovna konferencija za medije Zrinjskog

Baka pred Želju: Ako kritikujem sudije i oni će mene

Nogometaši Zrinjskog u subotu će na Grbavici važiti za favorita u derbiju 10. kola Premijer lige. Ekipa Blaža Sliškovića ima pet bodova prednosti na Plavima i naredni meč bit će od velikog značaja za oba tima.

"Bez obzira na tih pet bodova prednosti moja ekipa je psihološki i igrački spremna da napravi jedan iskorak. Mislim da lagano dolazimo na taj nivo da nema neke velike razlike kada igramo na domaćem ili gostujućem terenu. Igrači su počeli shvaćati da samo kvalitet, htijenje i volja donose željeni rezultat", kazao je Baka.

Slišković smatra da njegova ekipa ne može podleći pritisku punog stadiona i uzavrele atomsfere.

"To će biti dodatni motiv da odigramo još kvalitetnije. Željo ne zna igrati drugačije nego na pobjedu te očekujem jednu kvalitetnu i otvorenu utakmicu, utakmicu za gol više".

Slišković je, kao i na posljednjoj konferenciji, govorio dosta o svojim razgovorima s igračima, nezadovljstvu koje ima u odnosu pojedinaca prema obavezama te shvatanjima igre.

"Igračima sam jučer objasnio da mi ne pravimo ekipu koja će osvojiti titulu u Bosni i Hercegovini, već pravimo ekipu koja će u Evropi nešto napraviti. Želim podignuti ekipu na nivo da sutra kada nam dođe neki Maribor ne očekujemo sa strepnjom hoćemo li proći ili ne, nego da smo spremni da napravimo nešto što do sada nije niko. Samim time ja hoću da podignemo kvalitet, ubrzamo igru i odnos prema igri kroz prvenstvene utakmice".

Baka je kazao i nekoliko riječi o tome kako ne želi više kritikovati sudije jer bi onda i oni mogli početi da kritikuju njega pa tome ne bi bilo kraja.

Toni Jović zbog povrede protiv Mladosti neće biti u konkurenciji za utakmicu na Grbavici, ali mišljenje ljekara kaže da problem nije ozbiljnijeg karaktera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Željezničar - Zrinjski igra se u subotu od 20 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi