Generalni sekretar N/FSBiH

Baković: Baždarević nije imao nikakve posebne uslove

Nakon sjenice Izvršnog odbora koja je trajala nešto više od tri sata u Trening kampu fudbalske reprezentacije BiH jednoglasnom odlukom za novog selektora Zmajeva imenovan je Mehmed Baždarević, igračka legenda FK Željezničar i prvi kapiten reprezentacije BiH.

"Srdačno bih vam se zahvalio na strpljenju u situaciji kada se donosila ovako važna odluka, a vremenski uslovi nam nisu išli na ruku. Odluku ste vi već saznali", rekao je generalno sekretar N/FSBiH Jasmin Baković, te dodao:

"Simbolike radi tačno na današnji dan prije dvije godine je imenovan Izvršni odbor N/FSBiH koji je danas donio ovu veoma važnu odluku". 

Osim izabranog Mehmeda Baždarevića u konkurenciji za finalni izbor bili su Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković i Milovan Rajevac. Na kraju je u konkurenciji srbijanskog stručnjaka i prvog kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jednoglasno izabran Mehmed Baždarević. 

"I Baždarević i njegov stručni štab imat će punu podršku, kao i raniji, kako bi ostvarili naš cilj, plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Baković.

Naredna sjednica IO N/FSBiH biće održana već 27. decembra kako bi se izabrali i selektori ostalih reprezentativnih selekcija.

U narednim danima biće definisani detalji o ugovoru sa Baždarevićem, a dogovor sa novim selektorom bi se prema riječima prvog operativca Saveza trebao postići veoma brzo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Tokom razgovora sa njim nije bilo nikakvih posebnih uslova s njegove strane, tako da ćemo vjerujem do dogovora doći do kraja godine", kazao je Baković.

Još uvijek nije poznat datum kada će biti predstavljen novi selektor ali će se to, prema svemu sudeći, desiti veoma brzo. Iako je formiranje stručnog štaba u nadležnosti IO N/FSBiH svakako će i novi selektor biti uključen u njegovo formiranje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.