Baković: Nije bilo nikakvih upada u prostorije Saveza

E. Škorić

Generalni sekretar NFSBiH, Jasmin Baković, kazao je kako nema nepravilnosti u radu krovne kuće bh. nogometa.

“Izvršni odbor je pokazao puno jedinstvo, stabilnost i čvrstinu u kontekstu na pojedine medijske natpise, odnosno priloge. Izvršni odbor je konstatovao da posluje zakonito, transparentno i da je sve odluke i zaključke donosio u skladu sa nadležnim administracijama. Nadležni organi su, istina, uputili nekoliko zahtjeva za dokumentaciju, ali nije bilo nikakvih upada, pogotovo onakvih kakvi su predstavljani u pojedinim medijima", istakao je Baković, dodavši:

"Nikakvog nasilnog oduzimanja dokumentacije nije bilo. Istražni organi su imali zahtjeve i naloge i dostavili smo im uredno sve što su od nas tražili. Vjerujemo u pravnu državu i da će se dokazati da je ovaj Izvršni odbor, kao i kompletan Savez radio zakonito i transparentno, u skladu sa domaćim zakonima i svime onim što FIFA i UEFA dozvoljavaju”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.