Generalni sekretar NSBiH

Baković: Odluka o selektoru 10. novembra

M. Šljivak

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković istakao je kako bi reprezentacija BiH mogla dobiti novog selektora već 10. novembra na sjedinici Izvršnog odbora.

Kandidate će predložiti Odbor za posredovanje, a novog selektora će imenovati Izvršni odbor.

"Izvršni odbor je jednoglasno konstatovao da naša reprezentaicja nije ostvarila cilj. Mehmedu Baždareviću je istekao ugovor i mi smo trenutno bez selektora A reprezentacije. Zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje na čelu sa Ivicom Osimom i članovima Duškom Bajevićem i Seadom Kajtazom uključujući i savjetnika za fudbalska pitanja Zvjezdana Misimovića da do 1.11 novembra utvrde prijedloge oko novog selektora. O tome će se raspravljati 10. novembra na sjednici Izvršnog odbora.", istakao je Baković, te je dodao:

"Niko nije rekao da Mehmed Baždarević neće biti ponovo selektor. Ovog  puta nema konkursa, ne znam koji su kandidati, a sve je u rukama ovog Komiteta. Nismo nikog kontaktirali, a tek od danas kreće procedura o izboru novog selektora", poručio je Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi