Baković: Posljednja šansa za N/FSBiH

Baković: Posljednja šansa za N/FSBiH

Ivica Osim izabran je za predsjednika, a Darko Ljubojević za dopredsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, koji je danas održao prvi sastanak u Beču.

Na sastanku je dogovoreno da 26. maja bude održana sjednica Skupštine s ciljem usvajanja novog statuta Saveza, potvrdio je Feni generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković.

"To će biti treća, posljednja šansa za NSBiH. Ako usvojimo statut imamo garancije od FIFA-e i UEFA-e da će sankcije biti povučene 1. juna. Ako ne dođe do usvajanja statuta Nogometni savez BiH bit će suspendiran još godinu dana", kazao je Baković u telefonskoj izjavi za Fenu.

Po njegovim riječima, još nije poznato u kojem sastavu će biti održana Skupština NSBiH 26. maja, a to bi trebalo da bude definirano na narednim sastancima Komiteta, koji će imati novu sjednicu u srijedu, 20. aprila u Sarajevu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.