Baljić postaje Mešin igrač
Baljić junior je veliki talenat i bila bi šteta da ne zaigra za BiH

Iz Švajcarske prema Francuskoj

Baljić postaje Mešin igrač

Omar Baljić, sin proslavljenog nekadašnjeg igrača sarajevskog Željezničara, Mirsada Žvake Baljića, karijeru bi mogao nastaviti u Francuskoj. Naime, Baljić junior nalazi se na pripremama Grenoblea, kojeg s klupe predvodi Mehmed Meša Baždarević, takođe nakadašnja legenda kluba sa Grbavice.

Omar je nastupao za juniorski tim Basela u kojem je bio jedan od najperspektivnijih u svojoj generaciji, a ovog ljeta bio je na probi i u njemačkom bundesligašu Bochumu, za koji je igrao i prijateljske utakmice. Ipak, ugovor sa ovim njemačkim bundesligašem nije uspio postići, pa je posredstvom Nijaza Alića, bh. fudbalskog radnika u Švajcarskoj, otišao na probu u Grenoble i vrlo je blizu potpisa ugovora.

Baljić junio je rođen 5. oktobra 1990. godine i igra bliže protivničkom golu (za U-21 tim Basela igrao na poziciji napadača i polušpica). Nastupao je za mlađe reprezentacije Švajcarske, a nadamo se da bi u budućnosti mogao obući i dres državnog tima Bosne i Hercegovine.

Baždarević u Grenoble na posudbu želi dovesti i našeg A reprezentativca, Miralema Pjanića, ali se još uvijek čeka odgovor Lyona.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti