Bandić skinut sa liste premijerligaških sudija

Komitet za suđenje donio odluku

Bandić skinut sa liste premijerligaških sudija

E. Škorić

Danas je održana sjednica Komiteta za suđenje i donešena je odluka o sudiji Antoni Bandiću.

Bandić je, podsjetimo, u meču Radnika i Zrinjskog (1:2) u devetom kolu Lige za prvaka BiH imao dvije pogrešne odluke. Prvo je Peri Stojkiću iz Zrinjskog dao crveni karton, a onda je u nadoknadi dosudio nepostojeći penal za goste iz Mostara, koji su slavili s 2:1 i došli su na prag osvajanja titule.

O Bandićevom suđenju se dosta pisalo u medijima posljednjih dana, a Komitet za suđenje danas je donio odluku da sudiju iz Gruda odstrani sa premijerligaške liste sudija.

Tako će Bandić biti izostavljen u narednoj sezoni s mečeva najvišeg ranga bh. nogometa, a hoće li se na istu vratiti, vrijeme će pokazati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije