Uoči derbija na Grbavici

Bandović: U ovoj utakmici treba uživati, fudbal se zato igra

Dejan Bandović će se naći među stativama FK Sarajevo u nedjeljnom derbiju protiv gradskog rivala Željezničara, a o utakmici protiv najljućeg rivala golman bordo tima govorio je za naš portal.

Uoči 104. sarajevskog derbija za SportSport.ba govorio je 

"Derbi dolazi u pravo vrijeme. Mi smo ušli u pravu formu a i Željo igra dobro ove sezone. Mislim da publika i navijači mogu očekivati jednu dobru utakmicu a ja, kao i svi igrači Sarajeva, očekujem da dobro odigramo i ostvarimo dobar rezultat", rekao je za početak Dejan Bandović.

O značaju derbija za oba tabora sve je odavno poznato, a Dejan ističe da su ove utakmice poslastica za sve ljubitelje fudbala u gradu Sarajevu ali i Bosni i Hercegovini.

"Ovo je jedna utakmica u kojoj treba da se uživa i jedna od rijetkih utakmica u BiH gdje tribine budu pune. Te utakmice gleda više od deset hiljada navijača i fudbal se igra zbog toga. Svim igračima Želje i Sarajeva je čast igrati takve utakmice koje nose veliku borbu za prestiž a i navijači uživaju u njima i onda svi jedva čekaju sljedeći derbi".

Bandović će jedno poluvrijeme braniti ispred južne tribine gdje su smješteni Manijaci, dok će drugo braniti ispred sjevera na kojem će se nalaziti navijači njegovog kluba. Govorio je i o tome koliko je ta činjenica bitna za jednog golmana na terenu.

"Ne mogu reći da mi ne znači podrška navijača. Aplauz koji dobijem kada nešto dobro odradim daje mi veliki potsticaj da se ide još jače i bolje. Kad sam na terenu razmišljam samo kako da svoj posao obavim na najbolji mogući način i obradujem pristalice svog kluba".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tradicionalno Dejan Bandović pruža odlične partije na Grbavici, ali se prošlošću ne želi zamarati.

"Ovo je nova utakmica i sve što je do sada bilo se sada zaboravlja. Ja se nadam da će naša  ekipa pokazati dobru igru i u nedjelju na Grbavicu doći do povoljnog rezultata. Ponavljam, moje dobre partije na Grbavici se sada zaboravljaju i samo je važno ono što nas očekuje dalje", rekao je za kraj Dejan Bandović, 'jedinica' tima sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.